Buzz

Κι αν το επόμενο βήμα στην ανθρώπινη εξέλιξη, δεν είχε να κάνει με τους ανθρώπους; Πρώτες εικόνες για το «Transcendence»

στα 10

Ο Τζόνι Ντεπ, ο Μόργκαν Φρίμαν και μερικά βαθιά ερωτήματα σε δύο teasers και το τρέιλερ της ταινίας του Γουόλι Πφίστερ

Κι αν το επόμενο βήμα στην ανθρώπινη εξέλιξη, δεν είχε να κάνει με τους ανθρώπους; Πρώτες εικόνες για το «Transcendence»

Στο πρώτο teaser που κυκλοφόρησε ο Τζόνι Ντεπ μιλά για την δυνατότητα μιας μηχανής να ξεπεράσει σε αναλυτική δύναμη κι «ευφυΐα» το ανθρώπινο είδος, κάτι που σύμφωνα με τα λεγόμενά του δεν απέχει πολύ. Στο δεύτερο teaser ο Φρίμαν αναρωτιέται τι θα συνέβαινε, αν όλη η ανθρώπινη γνώση που το είδος μας έχει συσσωρεύσει μέσα στους αιώνες μπορούσε να γίνει γνώση μιας μηχανής μέσα σε λίγα λεπτά.

Στο τρέιλερ, όλα απλώς επαναλαμβάνονται σε πιο χορταστική διάρκεια δίνοντας τις πρώτες εικόνες του «Transcedence» και ένα ρόλο - περίπου - κανονικό για τον Τζόνι Ντεπ, μετά από πολύ καιρό...

Τέτοιου είδους ερωτήματα βρίσκονται στην καρδιά της ταινίας του Γουίλι Πφίστερ που μετά από μια λαμπρή καριέρα ως διευθυντής φωτογραφίας (ανάμεσα σε άλλα σε μερικές ταινιούλες του Κρίστοφερ Νόλαν με ήρωα έναν εκκεντρικό τύπο που ντύνεται νυχτερίδα) δοκιμάζει να κάνει την πρώτη του ταινία ως σκηνοθέτης.

Στο «Transcendence» πρωταγωνιστεί ο Ντεπ, ο οποίος υποδύεται τον Δρ. Γουίλ Κάστερ, έναν ιδιοφυή επιστήμονα στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης που φιλοδοξεί να κατασκευάσει μια τέλεια λογική μηχανή που να συνδυάζει όλη την γνώση του ανθρώπινου είδους με όλη την γκάμα των ανθρώπινων συναισθημάτων.

Η ερευνά του και τα πειράματά του τον έχουν κάνει διάσημο, αλλά τον έχουν επίσης βάλει στο στόχαστρο μιας εξτρεμιστικής ομάδας πολεμίων του, που είναι αποφασισμένοι να σταματήσουν με κάθε κόστος και με κάθε τρόπο την δουλειά του. Μόνο που στην προσπάθεια τους να τον σταματήσουν, θα γίνουν ο καταλύτης για να πετύχει τον στόχο του και θα τον οδηγήσουν στο να κάνει την δική του υπέρβαση.

Η αναζήτηση του Γουίλ για την γνώση, θα μετατραπεί σε μια μανιασμένη επιθυμία για όλο και περισσότερη δύναμη, η δίψα του για την οποία δεν μοιάζει να έχει τέλος. Και καθώς η επίτευξη του στόχου του έρχεται όλο ένα και πιο κοντά, οι άνθρωποι κοντά του, η γυναίκα του και οι συνεργάτες του, δεν έχουν αμφιβολίες για το αν θα ολοκληρώσει με επιτυχία το έργο του, αλλά για το αν τελικά θα πρέπει να το κάνει.

Τα δύο πρώτα teaser μπορεί να μην δείχνουν πλάνα από την ταινία, αλλά ορίζουν τις θεματικές της και με κάποιο τρόπο το ύφος της και μας δίνουν ένα πορτρέτο του Τζόνι, φτιαγμένο από γραμμές κώδικά, το οποίο τον κάνει να δείχνει απολαυστικά απειλητικό.

Δείτε τα teaser και το τρέιλερ πιο κάτω και εδώ τις πρώτες φωτογραφίες από το «Transcendence».