Buzz

Ο Κέβιν Μπέικον δεν αστειεύεται: μόνο να τολμήσεις να μιλάς στο κινητό την ώρα της ταινίας και θα σε συλλάβει!

στα 10

Oχι ρε φίλε. Δεν μπορείς να μιλάς την ώρα της ταινίας. Ούτε να στέλνεις μηνύματα. Ούτε να χτυπά το σκυλάδικο ringtone σου στο αυτί μας. Αν το κάνεις, θα σου στείλουμε τον Κέβιν Μπέικον. Τέλος.

Ο Κέβιν Μπέικον δεν αστειεύεται: μόνο να τολμήσεις να μιλάς στο κινητό την ώρα της ταινίας και θα σε συλλάβει!

Οι μικρότεροι ίσως να μην καταλαβαίνετε καν πιο είναι το θέμα. Ετσι βρήκατε μια κατάσταση, έτσι τη συνεχίζετε. Μεγαλώσατε σε πολυκινηματογράφους που γίνεται μεγάλη φασαρία, μιλάνε όλοι μεταξύ τους, χτυπάνε κινητά, τα σηκώνουν σαν να μην τρέχει τίποτα, και όλοι δίπλα σας στέλνουν μανιωδώς μηνύματα κανονίζοντας κανένα ποτάκι για αργότερα. Αποτέλεσμα; Ποιος μπορεί να δει ταινία με θόρυβο, σπαστικά μουρμουρίσματα, ringtones που τσαταλιάζουν τα νεύρα μας και οθόνες που ανάβουν παντού, καταργώντας το απόλυτο, λυτρωτικό σκοτάδι της σκοτεινής αίθουσας; Η ταινία την πληρώνει. Κι όσοι έχουν έρθει για να δουν ταινία, όχι να χαβαλεδιάσουν.

Διαβάστε ακόμα: Ποιος τολμάει να έχει το κινητό του ανοιχτό, όταν στη σκηνή είναι ο Κέβιν Σπέισι;

Φυσικά και το σινεμά είναι πρώτα από όλα διασκέδαση, αλλά, λυπάμαι, όχι χαβαλές. Το σινεμά μπορεί να μην έχει κανονισμούς, αλλά έχει κανόνες. Οφείλεις να σέβεσαι ότι ο διπλανός σου έχει μπει σε τριπ, έχει μπει στον κόσμο της ταινίας, γελάει, συγκινείται, τρομάζει και ανεβάζει αδρεναλίνη με αυτό που βλέπει στην μεγάλη οθόνη. Η μικρή οθόνη του κινητού σου, τού χαλάει τη διασκέδαση. Ο χαβαλές σου, τού χαλάει τη διασκέδαση. Και μην αρχίσουμε τα «ήταν ένα σημαντικό τηλεφώνημα». Υπάρχει η δόνηση. Η θέση σε διάδρομο. Η απόφαση να βγεις από την αίθουσα και να απαντήσεις στο σημαντικό σου τηλεφώνημα.

Θυμηθείτε: Ισόβιος αποκλεισμός από τα Alamo Drafthouse σινεμά για την... Μαντόνα!

Μία σειρά κινηματογράφων στην Αμερική λοιπόν, η Alamo Drafthouse, εφαρμόζει τους δικούς της κανονισμούς πλέον - βλέποντας ότι η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο: όποιος ενοχλεί μιλώντας στην αίθουσα ή χρησιμοποιώντας το κινητό του, αποβάλλεται. Φεύγει. Τον συνοδεύουν τα security εκτός. Να αγιάσει το μυαλό που το σκέφτηκε.

Ακούστε το μήνυμα που άφησε μία θεατής στον τηλεφωνητή τους, όταν την πέταξαν έξω (φυσικά οι ανακρίβειές της καταρρέουν, και από το «χρησιμοποιούσα το κινητό μου ως φακό» ξέφυγε και έβγαλε όλο το glory glory USA επιχείρημα ότι «εδώ είναι Αμερική και θα στέλνω μηνύματα όπου γουστάρω»)

.

Πολλοί διάσημοι ηθοποιοί και σκηνοθέτες έχουν καλωσορίσει αυτούς τους κανόνες και έχουν δεχθεί να φτιάξουν για λογαριασμό των Alamo Drafthouse χιουμοριστικά διαφημιστικά σποτάκια για τους θεατές. Θυμηθείτε παραδείγματα:

Σήμερα ήρθε η σειρά του Κέβιν Μπέικον. Ο οποίος αλά «Πορφυρό Ρόδο του Καΐρου» σταματά την ταινία και απευθύνεται στους «jerks»: «Κλείσε το τηλέφωνο και το στόμα σου γιατί αλλιώς θα σε συλλάβω!»

Δείτε τον (και κλείστε το!):

.

Διαβάστε ακόμα: