Buzz

Κερδίστε την τριλογία του Spider-Man του Σαμ Ράιμι σε DVD!

στα 10

Λίγο πριν ο Spider-Man του Μαρκ Γουεμπ αποδείξει πως οι μεγάλοι ήρωες έχουν παραπάνω από μια κινηματογραφικές ζωές, επιστρέφουμε στην τριλογία του Ανθρώπου - Αράχνη, έτσι όπως την ολοκλήρωσε ο Σαμ Ράιμι και σας τη χαρίζουμε σε DVD, προσφορά της Sony Pictures Home Entertainment Hellas.

Flix Team
Κερδίστε την τριλογία του Spider-Man του Σαμ Ράιμι σε DVD!

Κανείς δεν ξέρει ποια θα ήταν η τύχη του κινηματογράφικου Πίτερ Πάρκερ, αν το 2000, ο Σαμ Ράιμι δεν αναλάμβανε την κινηματογραφική μεταφορά του στη μεγάλη οθόνη, επενδύοντας - εκτός από το ταλέντο του - στο ότι όταν ήταν μικρός ονειρευόταν έναν κόσμο στον οποίο η παρουσία του Spider-Man έκανε τα πράγματα να μοιάζουν εκτός από κάπως πιο ασφαλή απείρως πιο συναρπαστικά.

Ευτυχώς, για την ιστορία του διάσημου ήρωα της Marvel, o Σαμ Ράιμι ήταν κατι περισσότερο από λύση ανάγκης, όταν από το πρότζεκτ που μετρούσε ήδη 25 χρόνια προετοιμασίας, αποχώρησαν όλοι οι πιθανοί σκηνοθέτες που θα τον έφερναν στη ζωή, ανάμεσα τους ο Τιμ Μπάρτον, ο Κρις Κολόμπους, ο Τζέιμς Κάμερον και ο Ντέιβιντ Φίντσερ.

Οχι πως δεν θα θέλαμε σαν τρελοί να βλέπαμε την εκδοχή πάνω στο μύθο του Ανθρώπου - Αράχνη που θα οραματιζόταν ο Τιμ Μπάρτον ή ο Ντέιβιντ Φίντσερ και ο Τζέιμς Κάμερον, αλλά ο Σαμ Ράιμι υπήρξε (και όχι μόνο εκ των υστέρων) ο μοναδικός άνθρωπος που μπόρεσε να προσδώσει στην ιστορία του Πίτερ Πάρκερ την αίσθηση της εφηβικής αγωνίας, ένα γεμάτο δράση και ταυτόχρονα ένα αντίθετο από «χάρτινο» νεανικό παραμύθι για την ενηλικίωση.

1

H πρώτη ταινία της σειράς βγήκε στις αίθουσες το 2002, συνδυάζοντας τις αποθεωτικές κριτικές, την απόλυτη ενσάρκωση του Spider-Man από τον Τόμπι Μαγκουάιαρ (έναν Πίτερ Πάρκερ στη ζωή) και ένα υπέροχο σενάριο με μια πορεία στο παγκόσμιο box office που έφερε το «Spider-Man» στην 13η θέση των πιο εμπορικών ταινιών στην Αμερική και τον Καναδά όλων των εποχών με εισπράξεις περισσότερο από 403 εκατομμύρια δολάρια και τρίτο πιο εμπορικό φιλμ στον κόσμο για το 2002 με εισπράξεις 821.708.551 δολάρια.

Το δεύτερο μέρος, «Spider-Man 2» που βγήκε στις αίθουσες το 2004, ξεπεράσε κάθε προσδοκία. Με ένα ακόμη καλύτερο σενάριο, μια ερωτική ιστορία ανάμεσα στον Πίτερ Πάρκερ και τη Μέρι Τζέιν που συγκαταλέγεται στα μεγάλα love stories του παγκόσμιου σινεμά και την απόδειξη πως τα σίκουελ μπορούν να είναι καλύτερα από τις πρωτότυπες ταινίες, συγκέντρωσε 373.5 εκατομμύρια δολάρια στην Αμερική, καταλήγοντας δεύτερο πιο εμπορικό φιλμ του 2004 για την Αμερική και με 783.7 εκατομμύρια δολάρια εισπράξεις παγκοσμίως υπήρξε το τρίτο πιο εμπορικό φιλμ στον κόσμο.

Το τρίτο μέρος της τριλογίας, «Spider-Man 3» βγήκε στις αίθουσες το 2007, κλείνοντας το όραμα του Σαμ Ράιμι με το πιο αδύναμο μεν φιλμ της σειράς, αλλά και αυτό, χωρίς το οποίο ο Ανθρωπος - Αράχνη δεν θα μπορούσε ποτέ να περάσει στη νέα εποχή που του επιφύλλασσε ο Μαρκ Γουεμπ με τον φετινό, πολυαναμενόμενο «Amazing Spider-Man». Σκοτεινό και σαφώς πιο ενισχυμένο σε δράση, το «Spider-Man 3» κατάφερε να γίνει το πιο εμπορικό φιλμ της τριλογίας και να βρεθεί στην 24η θέση των πιο εμπορικών ταινίων στην Αμερική με εισπράξεις παγκοσμίως που άγγιξαν τα 890 εκατομμύρια δολάρια.

Και οι τρεις ταινίες κυκλοφορούν σε DVD και Blu-Ray από τη Sony Pictures Home Entertainment Hellas σε εκδόσεις που κρατούν τον θρύλο ζωντανό και προτρέπουν σε επαναληπτικές προβολές χωρίς...τέλος.

1

To «Spider-Man» περιέχει σχολιασμό από τους δημιουργούς και το καστ, webisodes με δυνατότητα multi-angle θέασης, το βίντεο κλιπ του «Hero» του Τσαντ Κρέγκερ και αστείες σκηνές από τα γυρίσματα.

2

Το «Spider-Man 2» αποτελείται από δύο δίσκους. Στον πρώτο υπάρχει το interactive feature «Μια Αραχνώδης Αίσθηση 2.1» με τρίβια από την ταινία και ενσωματωμένα pop-ups που σε μεταφέρουν στα γυρίσματα βασικών σκηνών, ηχητικός σχολιασμός από την παραγωγό Λόρα Ζίσκιν και τον σεναριογράφο Αλβιν Σάρτζεντ. Στον δεύτερο υπάρχιε αφιέρωμα στα παρασκήνια της ταινίας, αφιέρωμα στην μουσική του Ντάνι Ελφμαν, αφιέρωμα στα βραβευμένα με Οσκαρ οπτικά εφέ της ταινίας και αφιέρωμα στην επιτυχία της σειράς των ταινιών «Spider-Man».

3

Το «Spider-Man 3» αποτελείται από δύο δίσκους με συνολικά 23 αφιερώματα στην ταινία και το μύθο του κινηματογραφικού Spider-Man, φωτογραφικό υλικό, βίντεο κλιπ, τηλεοπτικα και κινηματογραφικά σποτς και τρέιλερ.

Πέντε από εσάς θα έχετε την ευκαιρία να κερδίσετε από μια πλήρη τριλογία του «Spider-Man» του Σαμ Ράιμι, προσφορά της Sony Pictures Home Entertainment Hellas. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να στείλετε ένα e-mail στο win@flix.gr με την ένδειξη «Spider-Man Trilogy» και το ονοματεπώνυμο σας. Οι νικητές θα προκύψουν μετά από κλήρωση και θα ειδοποιηθούν με e-mail την Τρίτη 17 Ιουλίου.

Οι τρεις ταινίες «Spider-Man» κυκλοφορούν επίσης σε νέα συσκευασία DVD και επίσης για πρώτη φορά σε Blu-ray από τη Sony Pictures Home Entertainment Hellas.