Buzz

Κερδίστε DVD του «Τιτανικού» και γίνετε... King of the World!

στα 10

Δεν χρειαζόταν υπενθύμιση, αλλά η τρισδιάστατη επανακυκλοφορία του «Τιτανικού» του Τζέιμς Κάμερον στις αίθουσες και σε πολυτελείς εκδόσεις DVD και Βlu-Ray, έφεραν για ακόμη μια φορά στο προσκήνιο μια ταινία μεγαλύτερη και από τον ίδιο της το μύθο. Μάθετε πως μπορείτε να τον αποκτήσετε σε... special edition, προσφορά της Odeon και του Flix!

Flix Team
Κερδίστε DVD του «Τιτανικού» και γίνετε... King of the World!

Αν το σκεφτεί κανείς λίγο πιο ψύχραιμα, ο «Τιτανικός» δεν πρόλαβε ποτέ να κριθεί όπως θα άρμοζε σε μια ταινία. Πριν ακόμη συγκρουστεί με τα ταμεία και την Ιστορία, έγινε φαινόμενο, μανία, υστερία, ξεπερνώντας τα μέτρα και τα σταθμά της κριτικής όπως την ξέρουμε (ή δεν θέλουμε να την ξέρουμε). Οι εχθροί του πολώθηκαν πίσω από το mainstream και cheesy σκαρί του, οι λάτρεις του δεν κατάφεραν ποτέ να τον δουν με τα μάτια στεγνά και ό,τι ακολούθησε την έξοδο του στους κινηματογράφους ήταν μόνο νούμερα εισιτηρίων, Οσκαρ, στατιστικών και εκατομμυρίων δολαρίων.

Το συλλογικό ασυνείδητο τον έχει καταχωρήσει σαν ένα ιστορικό γεγονός σχεδόν ίσου μεγέθους με τη βύθιση του Τιτανικού. Και το συλλογικό ασυνείδητο επιστρέφει έτσι κι αλλιώς όλα αυτά τα χρόνια χωρίς τη θέληση του στο σαρωτικό κινηματογραφικό του «ναυάγιο» είτε ως σημείο αναφοράς είτε ως σημάδι μιας ολόκληρης εποχής.

1

Κι, όμως, ακόμη και μετά από τόσα χρόνια που ο «Τιτανικός» δεν ξεχάστηκε ούτε μια στιγμή, το πιο ριψοκίνδυνο εγχείρημα στην καριέρα του Τζέιμς Κάμερον παραμένει μια ταινία για ένα αγόρι και ένα κορίτσι που θα συγκρουστούν με το «παγόβουνο» της ενηλικίωσης τους σε μια ταινία που την ίδια στιγμή τόλμησε να συγκρουστεί με την ενηλικίωση του ίδιου του (χολιγουντιανού) σινεμά, όπως το γνωρίζαμε μέχρι τότε.

Πίσω από το «bigger than life» μέγεθος του «Τιτανικού» κρύβεται μια κλασική ιστορία αγάπης, μερικές σκηνές πραγματικής κινηματογραφικής ανθολογίας, η τέλεια εκμετάλλευση της τεχνολογίας στην υπηρεσία του ονείρου και μια ταινία που ακόμη κι αν δεν επανερχόταν συχνά ως σημείο αναφοράς, θα επέστρεφε στη συλλογική μνήμη ως μια ιστορική στιγμή του σινεμά.

2

Ενας από τους λόγους του «μύθου» του «Τιτανικού» μπορεί να αναζητήσει κανείς και στις πολλαπλές κυκλοφορίες του σε Home Entertainment, με πιο πρόσφατη και πιο σημαντική αυτή του 2012, όπου η ταινία κυκλοφόρησε για πρώτη φορά σε Blu-Ray και 3D Blu -Ray και Special Edition DVD (2 δίσκων) με 2 1/2 ώρες συμπληρωματικού υλικού και μια εξερεύνηση του «Τιτανικού» με οδηγό τον Τζέιμς Κάμερον και που στην Ελλάδα κυκλοφορουν από την Odeon. Συμπληρώνοντας με ακόμη περισσότερο υλικό την εμπειρία της πιο εμπορικής ταινίας όλων των εποχών και αυτής που ξεκίνησε κόντρα σε όλες τις προβλέψεις για να γίνει αμέσως κλασική.

Πέντε τυχεροί θα κερδίσουν από ένα DVD Special Εdition του «Τιτανικού» και συλλεκτικά βιβλία της ταινίας, προσφορά της Odeon. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να στείλετε ένα e-mail στο win@flix.gr με την ένδειξη «Titanic» και το ονοματεπώνυμο σας. Ο διαγωνισμός θα διαρκέσει μέχρι τις 11 Οκτωβρίου και οι νικητές θα προκύψουν μετά από κλήρωση και θα ειδοποιηθούν με e-mail.

2

2

Διαβάστε περισσότερα για τον «Τιτανικό».