Buzz

Κερδίστε βιβλία «Ψαρεύοντας Σολομούς στην Υεμένη»

στα 10

Πολυδιαβασμένο best-seller και τώρα ταινία με τον Γιούαν ΜακΓκρέγκορ, την Εμιλι Μπλαντ, την σκηνοθετική υπογραφή του Λάσε Χάλστρομ και σε σενάριο του Σάιμον Μποφόι («Slumdog Millionaire»), το «Ψαρεύοντας Σολομούς στην Υεμένη» βγαίνει στις αίθουσες την Πέμπτη 5 Ιουλίου. Το Flix, η Spentzos Film και οι εκδόσεις Μίνωας σας προσφέρουν την ευκαιρία να το διαβάσετε...

Flix Team
Κερδίστε βιβλία «Ψαρεύοντας Σολομούς στην Υεμένη»

Ο Δρ. Aλφρεντ Τζόουνς, επιτυχημένος ιχθυολόγος, εξαναγκάζεται να αναλάβει τη δημιουργία ενός ποταμού στα υψίπεδα της Υεμένης, παρ' όλο που θεωρεί την ιδέα παράλογη. Οι πολιτικές μηχανορραφίες δεν του αφήνουν κανένα περιθώριο και πρέπει να βρει τρόπο να μεταφέρει δέκα χιλιάδες σολομούς στη μέση της ερήμου... και να τους «πείσει» να κολυμπήσουν εκεί. Αυτός που γέννησε την ιδέα είναι ένας ευσεβής και πλούσιος σεΐχης, του οποίου η αγάπη για το ψάρεμα σολομών και η αμετανόητη πεποίθησή του ότι το αδύνατο είναι δυνατό τελικά εμπνέουν το Φρεντ, κατανικώντας τις όποιες ενστάσεις του. Μέσα από μια σειρά ανατροπών που θα του συμβούν, ο Φρεντ θα ανακαλύψει το πραγματικό νόημα της ζωής, την αγάπη, την πίστη... το ψάρεμα, αλλά και το αίσθημα να τολμά κανείς για κάτι που πιστεύει, όσο απίστευτο κι αν φαντάζει.

Πολυταξιδεμένος και φανατικός του ψαρέματος σολομών, ο Πολ Τορντέι δεν είχε πολλές πιθανότητες αποτυχίας με το «Ψαρεύοντας Σολομούς στην Υεμένη». Μια εξωτική ιστορία, γραμμένη σαν ένα συναρπαστικό ταξιδιωτικό ημερολόγιο που στο κέντρο του βρίσκεται ένας μεγάλος έρωτας και μερικές χρήσιμες πληροφορίες για το πώς το αδύνατο γίνεται δυνατό, ήταν στοιχεία αρκετά για να κάνουν το βιβλίο του, που κυκλοφόρησε το 2007 ένα από τα μεγαλύτερα best-seller των τελευταίων χρόνων, με αρκετές διακρίσεις.

Η κινηματογραφική του διασκευή δεν άργησε, παρά μόνο όσο χρειάστηκε για να βρεθούν τα κατάλληλα υλικά για την υλοποίηση της: ένας σκηνοθέτης ειδικός στα ανθρώπινα δράματα με μία ισχυρή δόση εξωτισμού (Λάσε Χάλστρομ), ένα από τα πιο συμπαθή πρωταγωνιστικά δίδυμα (Γιόυαν ΜακΓκρέγκορ και Εμιλι Μπλαντ) και ένα σενάριο γραμμένο από τον σεναριογράφο του «Slumdog Millionaire», Σάιμον Μποφόι, το οποίο μεταφέρει αυτούσιο το βαθύ κωμικό αλλά και δραματικό πεδίο μιας ιστορίας τόσο ασυνήθιστης που δεν θα μπορούσε παρά να ήταν πραγματική.

Για να διεκδικήσετε ένα από τα αντίτυπα του «Ψαρεύοντας Σολομους στην Υεμένη», που κυκλοφορεί σε μετάφραση της Αναστασίας Δεληγιάννη από τις εκδόσεις Μίνωας, δεν έχετε παρά να μας στείλετε ένα e-mail στο win@flix.gr με την ένδειξη «Fishing Salmon in the Yemen» και το ονοματεπώνυμο σας. Οι νικητές θα προκύψουν μετά από κλήρωση και θα ειδοποιηθούν με e-mail τη Δευτέρα 9 Ιουλίου.

Το «Ψαρεύοντας Σολομούς στην Υεμένη» θα βγει στις ελληνικές αίθουσες την Πέμπτη 5 Ιουλίου από την Spentzos Film