Φεστιβάλ / Βραβεία

Πώς η περίπτωση Κέλι Μαντλ γράφει (νέα) ιστορία στα Οσκαρ

στα 10

Με μια απόφαση πρωτοφανώς συγχρονισμένη με την κοινωνική πραγματικότητα, η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου επικυρώνει τους gender fluid επαγγελματίες.

Πώς η περίπτωση Κέλι Μαντλ γράφει (νέα) ιστορία στα Οσκαρ

Ο gender fluid Κέλι Μαντλ κρατά ένα σημαντικό, β' ρόλο στο «Confessions of a Womanizer» του Μιγκέλ Αλί. Η παραγωγή της ταινίας την υπέβαλλε στην Αμερικανική Ακαδημία για έλεγχο των προϋποθέσεων για να μπει στην οσκαρική κούρσα. Κι εκεί συνέβη κάτι... ολοκαίνουριο, που δημιουργεί προηγούμενο στους κανονισμούς των μεγαλύτερων κινηματογραφικών βραβείων του κόσμου.

Δείτε ακόμη: Actress Roundtable 2017 - Οι μεγάλες κυρίες της οσκαρικής σεζόν τα λένε μεταξύ τους

κέλι μαντλ 607

Το «Confessions of a Womanizer» δεν θα είναι υποψήφιο για κανένα Οσκαρ μάλλον, η ταινία είναι υπερβολικά μικρή, υπερβολικά ανεξάρτητη για τα δεδομένα της Ακαδημίας. Στην ταινία, ο Αντριου Λόρενς υποδύεται τον ανταγωνιστικό, επιθετικό Ρίτσι που χτίζει μια απροσδόκητη φιλία με μια διεμφυλική πόρνη, την Τζίντερ, την οποία υποδύεται ο gender fluid ηθοποιός Κέλι Μαντλ, με προϋπηρεσία στο «RuPaul's Drag Race». Ο Κέλι Μαντλ, λοιπόν, με τη σφραγίδα εγκυρότητας της Ακαδημίας, είναι ο πρώτος ηθοποιός που θέτει υποψηφιότητα και για β' ρόλο και ως γυναίκα και ως άντρας ηθοποιός, σε απόλυτη αρμονία με τη σημερινή κοινωνική πραγματικότητα.

Διαβάστε ακόμη: Independent Spirit Awards 2017: Οι υποψηφιότητες!

κέλι μαντλ 607

Εδώ και δυο χρόνια, η Ακαδημία διαχωρίζει το φύλο του ηθοποιού που προτείνεται για την οσκαρική κούρσα. Στο παρελθόν, gender fluid και τρανσέξουαλ ήρωες έχουν ενσαρκωθεί από υποψήφιους για Οσκαρ ηθοποιούς: τρανταχτά παραδείγματα ο Τζον Λίθγκοου για το «The World According to Garp», η Χίλαρι Σουονκ για το «Boys Don't Cry», πιο πρόσφατα ο Εντι Ρέντμεϊν για το «Κορίτσι απ' τη Δανία». Κάθε φορά, η υποψηφιότητα ακολουθούσε το φύλο του ηθοποιού και όχι του ήρωα που υποδύονταν στην οθόνη. Ακόμα και στην περίπτωση της Λίντα Χαντ που κέρδισε το Οσκαρ β' γυναικείου ρόλου, υποδυόμενη έναν άντρα στο «The Year of Living Dangerously» του Πίτερ Γουιρ, το 1982. Αρα, fluid το φύλο του ηθοποιού, διπλή κατηγορία υποψηφιότητας. Κι αν δεν ακούσουμε το όνομα «Κέλι Μαντλ» τη βραδιά της οσκαρικής απονομής, έχει ήδη ακουστεί ηχηρά. Δείτε παρακάτω το τρέιλερ του «Confessions of a Womanizer».

Περισσότερα Oscars 2017:

Tags: oscars 2017