Industry

Κάτι τρέχει με τον Τέρενς Μάλικ...

στα 10

Ο σκηνοθέτης που ανέκαθεν προσέφερε στο κοινό του τροφή με το σταγονόμετρο, έχει φέτος τρεις νέες ταινίες στα σκαριά.

Κάτι τρέχει με τον Τέρενς Μάλικ...
Τι τρέχει να προλάβει ο Τέρενς Μάλικ;

Ο Τέρενς Μάλικ, ο σπουδαίος δημιουργός του οποίου η τελειομανία τον ώθησε στο να ολοκληρώσει μόλις πέντε ταινίες από το 1973 μέχρι το 2011, δηλαδή από το «Badlands» μέχρι το «Δέντρο της Ζωής», έχει αυτή τη στιγμή τρία projects που γυρίζει το ένα μετά το άλλο.

Το πρώτο, που έχει ήδη γυριστεί και βρίσκεται σε post production, είναι η ταινία που ενδεχομένως ονομάζεται «The Burial» και όπου σίγουρα πρωταγωνιστούν ο Μπεν Αφλεκ και η Ρέιτσελ ΜακΑνταμς, με την υποστήριξη των Χαβιέ Μπαρδέμ και Ρέιτσελ Βάις.

Το δεύτερο ονομάζεται «Lawless»και πρωταγωνιστούν ο Ράιαν Γκόσλινγκ, ο Κρίστιαν Μπέιλ, η Κέιτ Μπλάνσετ, η Ρούνι Μάρα και η Χέιλι Μπένετ.

Το τρίτο ονομάζεται «Knight of Cups» και πρωταγωνιστούν και πάλι οι Κρίστιαν Μπέιλ και Κέιτ Μπλάνσετ, μαζί με την Ιζαμπελ Λούκας, που θα δούμε σύντομα στο «Immortals».

Τα μόνα στοιχεία που είναι γνωστά για τις ταινίες, είναι, όχι φυσικά η πλοκή, αλλά ότι οι δύο τελευταίες βρίσκονται ήδη σε προπαραγωγή και ότι και οι τρεις θα είναι έτοιμες μέσα στα επόμενα δύο χρόνια. Ολα αυτά μαθεύτηκαν στο American Film Market, τη μεγάλη κινηματογραφική αγορά του Λος Αντζελες που άνοιξε σήμερα τις πόρτες της και όπου οι ταινίες πωλούνται σε διανομείς.

Ταυτόχρονα, μάλιστα, ο Τέρενς Μάλικ ετοιμάζει το director’s cut του «Δέντρου της Ζωής» κι ένα συνοδευτικό ντοκιμαντέρ ένα ντοκιμαντέρ με τίτλο «Voyage of Time», με την Εμα Τόμσον ως μια από τους αφηγητές.

Χαιρόμαστε αφάνταστα που ο Τέρενς Μάλικ, πλησιάζοντας τα 70, έγινε τόσο παραγωγικός. Η ιστορία του, βέβαια, μας έχει μάθει ότι από τη μια στιγμή στην άλλη, όλα τα παραπάνω projects μπορεί και να καθυστερήσουν... απ’ αόριστον!