Buzz

Η Αμερική φλέγεται στο πρώτο τρέιλερ για το «Detroit» της Κάθριν Μπίγκελοου

στα 10

Η βραβευμένη με Οσκαρ Αμερικανίδα σκηνοθέτιδα του «The Hurt Locker» και του «Zero Dark Thirty» επιστρέφει με μια ταινία βασισμένη στις αιματηρές φυλετικές εξεγέρσεις στο Ντιτρόιτ του 1967.

Η Αμερική φλέγεται στο πρώτο τρέιλερ για το «Detroit» της Κάθριν Μπίγκελοου

Τέσσερα χρόνια έχουν περάσει από τότε που η Κάθριν Μπίγκελοου υπέγραψε την τελευταία της ταινία, «Zero Dark Thirty», και επτά από το «The Hurt Locker», που την έχρισε την πρώτη γυναίκα βραβευμένη με Οσκαρ σκηνοθεσίας. Και με το εκρηκτικό θέμα της νέας της ταινίας, βάζει ήδη από τώρα σοβαρή υποψηφιότητα για ένα δεύτερο αγαλματίδιο.

Με συνεργάτη και πάλι τον Μαρκ Μπόουλ στο σενάριο, η Μπίγκελοου αφήνει για λίγο την εμπόλεμη Μέση Ανατολή που την απασχόλησε στις δύο προηγούμενες ταινίες της, για να ασχοληθεί αυτή τη φορά με έναν διαφορετικό πόλεμο που μαίνεται στην καρδιά της Αμερικής, βασίζοντας την ιστορία της στις φυλετικές εξεγέρσεις που συγκλόνισαν το Ντιτρόιτ το 1967.

Διαβάστε ακόμη: Ο Μπραντ Πιτ κι ο Τζέιμς Γκρέι είναι έτοιμοι να φτάσουν μαζί ως τ' άστρα

Detroit 607

Με τον μινιμαλιστικό τίτλο «Detroit», η δέκατη ταινία της Μπίγκελοου περιγράφει τις πέντε στοιχειωμένες καλοκαιρινές μέρες του 1967 που βάφτηκαν με αίμα και μίσος στις φυλετικές εξεγέρσεις που προκλήθηκαν έπειτα από την έφοδο της αστυνομίας σε ένα μπαρ χωρίς άδεια. Οι εξεγέρσεις εξαπλώθηκαν γρήγορα εκτός ελέγχου στην αμερικανική πρωτεύουσα της αυτοκινητοβιομηχανίας, αφήνοντας πίσω τους έναν τραγικό απολογισμό 39 νεκρών και εκατοντάδων τραυματιών και σηματοδοτώντας μια από τις πιο σκοτεινές σελίδες της πρόσφατης αμερικανικής ιστορίας.

Ο Τζον Μπογιέγκα του «Star Wars: The Force Awakens» ηγείται ενός πολυπληθούς καστ που περιλαμβάνει ακόμα τους Τζον Κραζίνσκι, Χάνα Μάρεϊ, Αντονι Μακί, Κέιτλιν Ντέβερ και Γουίλ Πούλτερ, με τις πρώτες εικόνες να μας προετοιμάζουν για ένα φιλμ με την τεταμένη ατμόσφαιρα ενός θρίλερ.

Detroit 607

Η ταινία αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αίθουσες στις 4 Αυγούστου του 2017, συμπίπτοντας με τη θλιβερή επέτειο των 50 χρόνων από την εξέγερση.

Δείτε παρακάτω το πρώτο τρέιλερ που κυκλοφόρησε μόλις.


Διαβάστε ακόμη

Detroit poster 607