Φεστιβάλ / Βραβεία

Καρτ ποστάλ από το Κάρλοβι Βάρι: το «September» της Πέννυς Παναγιωτοπούλου κάνει πρεμιέρα

στα 10

Οι συντελεστές του «September» είναι έτοιμοι για το close up τους! Η ταινία προβάλλεται απόψε, στο Διαγωνιστικό Τμήμα, στο Φεστιβάλ του Κάρλοβι Βάρι, σε επίσημη παγκόσμια πρώτη.

Καρτ ποστάλ από το Κάρλοβι Βάρι: το «September» της Πέννυς Παναγιωτοπούλου κάνει πρεμιέρα

Ετοιμο για την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Διαγωνιστικό Τμήμα του 48ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Κάρλοβι Βάρι (28 Ιουνίου - 6 Ιουλίου), το «September», δεύτερο μεγάλου μήκους φιλμ μυθοπλασίας της Πέννυς Παναγιωτοπούλου μετά το «Δύσκολοι Αποχαιρετισμοί: Ο Μπαμπάς Μου», αφηγείται μια από αυτές τις «ανείπωτες» ιστορίες που η σκηνοθέτις εξηγεί στο press book της ταινίας: «Εχοντας δουλέψει για χρόνια σε ανθρωποκεντρικά, δημιουργικά ντοκιμαντέρ, έμαθα ότι οι άνθρωποι όταν αφηγούνται τις ιστορίες τους, στην πραγματικότητα ανακαλούν και μια άλλη ιστορία, χωρίς να το γνωρίζουν. Και πολύ συχνά, αυτή η άλλη ιστορία είναι αυτή που είναι πιο σημαντική. Αυτό προσπαθώ να πετύχω όταν διαβάζω ένα βιβλίο, όταν γράφω ένα σενάριο, όταν προετοιμάζομαι για μια ταινία. Προσπαθώ να βρω τις χαραμάδες της ιστορίας, τα μέρη εκείνα όπου το το φως μπαίνει και φωτίζει όλα όσα δεν λέγονται. Αυτό προσπάθησα να κάνω και στο "September".»

Η σκηνοθέτης, οι πρωταγωνίστριές της, Κόρα Καρβούνη και Μαρία Σκουλά, οι συντελεστές, συνεργάτες και υποστηρικτές, έχουν μεγάλη μέρα σήμερα και μαζί τους κι εμείς: απόψε το «September» θα προβληθεί για πρώτη φορά σε κοινό και μάλιστα διεθνές, στο μεγάλο Φεστιβάλ της Τσεχίας. Λίγο πριν, η Πέννυ Παναγιωτοπούλου και η Κόρα Καρβούνη μοιάζουν χαρούμενες και γεμάτες ανυπομονησία, ποζάροντας δίπλα στη μεγάλη αφίσα της ταινίας στο ποτάμι της πόλης. Στέλνουμε ζεστές ευχές γι’ απόψε και περιμένουμε νεώτερα!

Περισσότερα για το «September»: