Φεστιβάλ / Βραβεία

Περισσότερο ελληνικό σινεμά στο 49o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Κάρλοβι Βάρι

στα 10

Με πέντε ταινίες στα προγράμματά του, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Κάρλοβι Βάρι συνεχίζει να δηλώνει εμπιστοσύνη στο ελληνικό σινεμά.

Περισσότερο ελληνικό σινεμά στο 49o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Κάρλοβι Βάρι
Σκηνή από το «Στο Σπίτι» του Αθανάσιου Καρανικόλα

Γνωρίζαμε ήδη πως η «Νορβηγία», το μεγάλου μήκους ντεμπούτο του Γιάννη Βεσλεμέ θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της στο 49ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Κάρλοβι Βάρι στο διαγωνιστικό τμήμα ««The East of the West» με πρώτες ή δεύτερες ταινίες δημιουργών από την κεντρική και ανατολική Ευρώπη, τα Βαλκάνια, την Τουρκία και τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.

Στο Φεστιβάλ, όμως, που φέτος διεξάγεται από τις 4 έως και τις 12 Ιουλίου και που τα τελευταία χρόνια φιλοξενεί σταθερά ελληνικές ταινίες, θα προβληθούν ακόμη το «Xenia» του Πάνου Χ. Κούτρα και το «Στο Σπίτι» του Αθανάσιου Καρανικόλα στο τμήμα «Another View», το «Μικρό Ψάρι» του Γιάννη Οικονομίδη στο τμήμα «Ορίζοντες», ενώ στο διαγωνιστικό τμήμα «Φόρουμ Ανεξάρτητων Ταινιών» συμμετέχει η ταινία του Ντανίλο Καπούτο με τίτλο «Late Season», η οποία είναι ελληνική συμπαραγωγή.

2

Το «Late Season», μια συμπαραγωγή Ιταλίας, Ρουμανίας και Ελλάδας (με παραγωγό την Κωνσταντίνα Σταυριανού από την Graal) είναι μια σπονδυλωτή ταινία που αποτελείται από τρεις ιστορίες με φόντο ένα μικρό χωριό της νότιας Ιταλίας: Ο Τσέζαρε θέλει να ασχοληθεί με την ηλεκτρονική μουσική και εμπνέεται από τους ήχους που ο ίδιος καταγράφει γύρω από την πόλη, ο Τζιοβάνι εργάζεται νυχτερινή βάρδια σε τοπικό ξενοδοχείο και υποφέρει από αϋπνίες και η Καροσίνα που την στοιχειώνει η σκληρή φωνή του νεκρού πατέρα της.

Διαβάστε ακόμη: