Φεστιβάλ / Βραβεία

Κάντο όπως ο Ορσον Γουέλς!

στα 10

70 χρόνια μετά το ραδιοφωνικό «Πόλεμο των Κόσμων» του Ορσον Γουελς που είχε προκαλέσει πανικό, μια ιταλική ταινία επαναλαμβάνει το «πείραμα» στην εποχή του YouTube.

Κάντο όπως ο Ορσον Γουέλς!
Εβγαλα ρίζες...

Ηταν το 1938 όταν ο Ορσον Γουελς δοκίμασε μια ραδιοφωνική διασκευή του «Πολέμου των Κόσμων» του Χ.Τζ. Γουελς προκαλώντας τον πανικό σε ολόκληρη την Αμερική που πίστεψε προς στιγμή πως οι εξωγήινοι είχαν καταλάβει τη Γη.

Πριν αναρωτηθείτε τι ακριβώς θα είχε κάνει ο Ορσον Γουελς αν ζούσε στην εποχή του YouTube, οι δημιουργοί του «L' Ultimo Terrestre», μιας ιταλικής ταινίας επιστημονικής φαντασίας έδωσαν την απάντηση με τον καλύτερο τρόπο, δίνοντας νέο νόημα στην έννοια «promotion».

Κυκλοφόρησαν ένα βίντεο στο YouTube, στο οποίο μια υπαρκτή παρουσιάστρια ειδήσεων, η Μαρία Κουφάρο, ανακοινώνει με απόλυτη απάθεια την άμεση εισβολή εξωγήινων στη Γη, διαβεβαιώνοντας πως η κυβέρνηση συστήνει ψυχραιμία και πως οι εξωγήινοι δεν έχουν εχθρικές διαθέσεις. Προκαλώντας ακόμη περισσότερη ανησυχία, συνεχίζει δηλώνοντας πως δεν υπάρχει ακόμη ανάγκη για διακοπή του γκαζιού και του ηλεκτρικού και πως το Βατικανό θα αποκαλύψει σύντομα χωρία της Βίβλου που είχαν προβλέψει τον ερχομό των εξωγήινων.

Η ανταπόκριση ήταν τόσο άμεση με αποτέλεσμα το βίντεο να συγκεντρώνει μέχρι σήμερα περισσότερους από 600 χιλιάδες θεατές, οι οποίοι αρχικά πίστεψαν πως το απόσπασμα προερχόταν όντως από το δελτίο ειδήσεων της RAI.

Το «L' Ultimo Terrestre» είναι μια από τις τρεις ιταλικές ταινίες που συμμετέχουν στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα του 68ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας. Σκηνοθέτης του είναι ο Τζιάνι Πατσινότι, γνωστός στους κύκλους των κόμικ ως Gipi και η ταινία βασίζεται στο graphic novel «Nessuno Mi Fara Del Male» («Κανείς δεν θα με πληγώσει») του Τζιάκομο Μόντι.

Το teaser trailer που ακολουθεί μυρίζει ήδη αμερικανικό ριμέικ...