Φεστιβάλ / Βραβεία

Κάννες 2014: Το Flix στην απονομή των Trophees Chopard

στα 10

Με οικοδέσποινα την Κέιτ Μπλάνσετ, η Chopard βράβευσε χθες βράδυ την Αντέλ Εξαρχόπουλος και τον Λόγκαν Λέρμαν. To Flix βρέθηκε στην πριβέ τελετή και το VIP πάρτι. Δείτε βίντεο, φωτογραφίες και ατμόσφαιρα.

Κάννες 2014: Το Flix στην απονομή των Trophees Chopard

Χθες το βράδυ στο ξενοδοχείο Μαρτινέζ πραγματοποιήθηκε η 14η τελετή απονομής των Trophée Chopard, που κάθε χρόνο δίνονται σε δύο (ένα αγόρι κι ένα κορίτσι) πολλά υποσχόμενους, νέους ηθοποιούς, οι οποίοι αποτελούν «το μέλλον του σινεμά». Φέτος, την τιμητική τους είχαν οι Αντέλ Εξαρχόπουλος («Η Ζωή της Αντέλ») και ο Λόγκαν Λέρμαν («Νώε», «Τα Πλεονεκτήματα του να Είσαι στο Περιθώριο», «Ο Πέρσι Τζάκσον και η Θάλασσα των Τεράτων». Η επιλογή των βραβευμένων (που γίνεται πάντα σε συνεργασία με το περιοδικό Variety), αποφασίστηκε από μια επιτροπή επαγγελματιών, ανάμεσα στους οποίους συναντάμε τον Στιβ Γκέιντος από την ηγεσία του Variety, τον Κόλιν Φερθ, τον παραγωγό Χάρβεϊ Γουάινσταϊν, τον σκηνοθέτη Ατόμ Εγκογιάν, τον σκηνοθέτη Λι Ντάνιελς και, φυσικά, Πρόεδρος και Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Οίκου Chopard, Καρολίν Σοφέλ.

«Τα Trophée Chopard για εμάς είναι μία ιστορία αγάπης» δήλωσε η Καρολίν Σοφέλ παίρνοντας τη σκηνή ως οικοδέσποινα της βραδιάς. «Εχουμε τιμήσει από την Οντρέ Τοτού μέχρι την Μαριόν Κοτιγιάρ και από τον Εντριαν Μπρόντι μέχρι τον Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ. Ολοι ακολούθησαν μία λαμπρή καριέρα. Πιστεύουμε ότι τους φέραμε λίγη τύχη. Βλέπετε το σινεμά έχει να κάνει με την αγάπη, με το πάθος για αυτό που κάνεις. Κι εμείς στη Chopard μοιραζόμαστε τις ίδιες αξίες...»

Παρών στην απονομή κι ο Καλλιτεχνικός Δευθυντής του Φεστιβάλ Καννών, Τιερί Φρεμό. «Στηρίζουμε το θεσμό των Trophée Chopard, όχι απλά γιατί είμαστε τόσα χρόνια συνεργάτες. Εχουμε ξεπεράσει τη συνεργασία, πλέον πρόκειται για βαθιά εκτίμηση και φιλία. Τα στηρίζουμε γιατί κάνουν εξαιρετικές επιλογές. Οι νέοι άνθρωποι που επιλέγουν όντως είναι το μέλλον του σινεμά. Και αυτές τις δέκα μέρες στις Κάννες, το σινεμά είναι το επίκεντρο. Κάθε συζήτηση, από τον πρώτο πρωινό καφέ μέχρι το τελευταίο ουίσκι το βράδυ, έχει να κάνει με το σινεμά...»

1

2

Special Guest και ανάδοχος της βραδιάς, η πανύψηλη, πανέμορφη, λαμπερή και πάντα κλασάτη, Κέιτ Μπλάνσετ - η οποία δήλωσε ότι «είναι κρυφά ερωτευμένη με την Αντέλ Εξαρχόπουλος». Δείτε το βίντεο.


Η Αντέλ Εξαρχόπουλος, αρκετά τρακαρισμένη, ανέβηκε στη σκηνή για να παραλάβει το βραβείο της, ανταποδίδοντας το κοπλιμέντο στην Κέιτ Μπλάνσετ: «Χαίρομαι πάρα πολύ γιατί κι εγώ είμαι ερωτευμένη μαζί σας». Ευχαρίστησε τη Chopard, το φεστιβάλ και την κριτική επιτροπή και δήλωσε ότι η ζωή της έχει αλλάξει και η περιπέτειά της με το σινεμά έχει μόλις ξεκινήσει, μετά τον περσινό Χρυσό Φοίνικα για τη «Ζωή της Αντέλ».


Ο Λόγκαν Λέρμαν, με χολιγουντιανή άνεση αλλά και τη γλυκήτητα της ηλικίας του, ευχαρίστησε κι εκείνος την κριτική επιτροπή για την τιμή και δήλωσε ενθουσιασμένος με το φεστιβάλ. «Είναι η πρώτη μου φορά στις Κάννες και φροντίσατε να την κάνετε αξέχαστη. Σας ευχαριστώ πολύ...»


Μετά τις απαραίτητες φωτογραφίες (δείτε ολόκληρο το ρεπορτάζ στο gallery) οι καλεσμένοι ανέβηκαν στο roof του Μαρτινέζ για το πριβέ πάρτι της Chopard. Eκεί, εκτός από τους βραβευμένους, την Κέιτ Μπλάνσετ και τους Ατόμ Εγκογιάν και Χάρβεϊ Γουάινσταϊν από την επιτροπή, παραβρέθηκαν επίσης οι Πέδρο Αλμοδόβαρ και Πενέλοπε Κρουζ (πέρασαν μπροστά από τα έκπληκτα μάτια μας, καθώς δεν γνωρίζαμε ότι ήταν στις Κάννες), Τζέιν Φόντα (η οποία από κοντά είναι μία κούκλα) και η Κιμ Καρντάσιαν (χωρίς σχόλιο).

Και του χρόνου!

4

5

Δείτε τις φωτογραφίες στο gallery.

Διαβάστε ακόμα:

Διαβάστε εδώ όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το 67ο Φεστιβάλ Καννών που φέτος διεξάγεται από τις 14 έως και τις 25 Μαΐου. Το Flix βρίσκεται εκεί και σας μεταφέρει συνεχώς ό,τι θα συμβαίνει μέσα και έξω από τις αίθουσες.