Φεστιβάλ / Βραβεία

Κάννες 2013: Πυροβολισμοί κατά τη διάρκεια συνέντευξης του Κριστόφ Βαλτς!

στα 10

Αυτό το φεστιβάλ είναι επεισοδιακό! Πυροβολισμοί σταμάτησαν την ζωντανή τηλεοπτική συνέντευξη που έδινε ο Κριστόφ Βαλτς στην παραλία της Κρουαζέτ. Δείτε το βίντεο!

Κάννες 2013: Πυροβολισμοί κατά τη διάρκεια συνέντευξης του Κριστόφ Βαλτς!

Η συνήθως ηλιόλουστη, πλημμυρισμένη από κόσμο, γιορτινή Κρουαζέτ φέτος μας δείχνει ένα άλλο πρόσωπο. Δεν πέφτει μόνο συνεχής, επίμονη, καταρρακτώδης βροχή. Πέφτουν και σφαίρες.

Χθες Παρασκευή, χάος κυριάρχησε στη ζωντανή τηλεοπτική εκπομπή «Le Grand Journal» που στήνεται παραδοσιακά στην αμμουδιά των Καννών, όταν ένας άντρας ξεκίνησε να πυροβολεί και να επιδεικνύει μία ψεύτικη (αποδείχτηκε) χειροβομβίδα έξω από το στούντιο. Τόσο ο συγκεντρωμένος κόσμος εκτός τέντας, όσο και το κοινό πανικοβλήθηκαν και άρχισαν να τρέχουν.

Οι πυροβολισμοί δεν ακούγονται στο βίντεο που θα παρακολουθήσετε λόγω της δυνατής μουσικής και τον χειροκροτημάτων. Καθώς καλεσμένος του τηλεοπτικού σόου δεν ήταν άλλος από τον διπλά Οσκαρικό Κριστόφ Βαλτς και τον συνάδελφό του στην Κριτική Επιτροπή, Ντανέιλ Οτέιγ.

1Ο Ντανιέλ Οτέιγ και ο Κριστόφ Βαλτς φυγαδεύονται από την τέντα του τηλεοπτικού στούντιο

3 Αναταραχή με τον ερχομό των αστυνομικών αρχών

Μπορείτε όμως να διακρίνετε πώς κανείς για λίγα δευτερόλεπτα δεν μπορούσε να πιστέψει τι συμβαίνει, μέχρι που το κοινό άρχισε να τρέχει εισβάλλοντας στη σκηνή και τους δύο ηθοποιούς να φυγαδεύονται, λίγο πριν κόψουν την ζωντανή μετάδοση απότομα.

2Χάος επικρατεί όσο η αστυνομία και ιδιωτικά σεκιούριτι ακινητοποιούν τον ύποπτο

Οι αρχές συνέλαβαν τον ύποπτο και μετά από ώρα η εκπομπή κατάφερε να συνεχιστεί κανονικά. Ο Κριστόφ Βαλτς όμως δήλωσε σοκαρισμένος: «Φοβήθηκα για τη ζωή μου» είπε και βλέποντας το βίντεο τον καταλαβαίνουμε απόλυτα. «Ο άντρας έβγαλε το όπλο και πυροβόλισε. Ευτυχώς ήταν άσφαιρα όπως μάθαμε αργότερα. Επίσης κρατούσε μία χειροβομβίδα που και αυτή ήταν ψεύτικη. Εκείνη την ώρα όμως κανείς δεν το ήξερε αυτό. Πανικοβλήθηκα. Η αστυνομία τον συνέλαβε, τον ξάπλωσαν κάτω επί τόπου...»

3

Οι αρχές επιβεβαίωσαν ότι έχουν τον ύποπτο σε κράτηση και ότι μάλλον πρόκειται για άντρα με ψυχικές διαταραχές. Πάνω του βρέθηκαν το ψεύτικο όπλο, η ψεύτικη χειροβομβίδα και ένα μαχαίρι.

O δράστης του περιστατικού, 43 ετών και με όνομα που οι αρχές κρατούν ακόμη απόρρητο, δήλωσε πως πιστεύει στο Θεό και πως ο λόγος που οδηγήθηκε στην πράξη του ήταν για να αλλάξει τον κόσμο.

Συγκλονιστικό διήμερο για την αστυνομία των Καννών: 24 ώρες πριν, κοσμήματα 1 εκατομμυρίου δολαρίων του οίκου Chopard κλάπηκαν από ξενοδοχείο των Καννών, φέρνοντας αναστάτωση στην Κρουαζέτ.

Δείτε το βίντεο και μάθετε τα πάντα για το 66ο Φεστιβάλ Καννών, στο ειδικό τμήμα του Flix.gr που ανανεώνεται συνεχώς.