Φεστιβάλ / Βραβεία

Κάννες 2013: Ο Αρι Φόλμαν και η Ρόμπιν Ράιτ μιλούν στο Flix!

στα 10

Το Flix συνάντησε τον σκηνοθέτη και την πρωταγωνίστρια του «The Congress» και μίλησαν για το παρόν και το μέλλον του σινεμά σε μία συνέντευξη που μας ενθουσίασε.

Κάννες 2013: Ο Αρι Φόλμαν και η Ρόμπιν Ράιτ μιλούν στο Flix!

Δύο μέρες μετά την πρεμιέρα του «The Congress», της νέας ταινίας του Αρι Φόλμαν («Waltz With Bashir») και η Κρουαζέτ ακόμα παραμιλά για αυτό που είδαμε. Σουρεαλιστικό, μεγαλεπίβολο, ασυμβίβαστο - πραγματικό mind fuck. Διαβάστε τη γνώμη μας για την ταινία.

Το Flix συνάντησε και τον σκηνοθέτη και την πρωταγωνίστρια (και παραγωγό από ό,τι μάθαμε) Ρόμπιν Ράιτ για δύο απολαυστικές, άκρως σινεφίλ κουβέντες, που θα σας δημοσιεύσουμε ολόκληρες όταν η ταινία κάνει την πρεμιέρα της στην Ελλάδα.

Δεν μπορούμε όμως να μην μοιραστούμε μαζί σας μερικά αποσπάσματα.

«Οταν τελείωσα με την μεγάλη περιπέτεια του Μπασίρ, ένιωσα ότι είχα αδειάσει: επί χρόνια δούλευα κάτι τόσο προσωπικό και μετά για το promotion της ταινίας επί μήνες μιλούσα για κάτι προσωπικό» μας είπε ο Φόλμαν. «Ηθελα να κάνω κάτι εντελώς διαφορετικό, να ξεφύγω από τον εαυτό μου. Το είδος της επιστημονικής φαντασίας ήταν το αγαπημένο μου από μικρό παιδί και για αυτό η επιλογή μου ήταν ουσιαστικά μονόδρομος. Είχα διαβάσει το βιβλίο του του Στανισλάβ Λεμ στα 16 μου, γιατί αυτό ήταν το απόλυτο βιβλίο να διαβάζεις καπνίζοντας μαριχουάνα. Το έχετε διαβάσει φτιαγμένοι; Α, οφείλετε να το κάνετε!»

«Η Ρόμπιν δεν ήταν η πρώτη μου επιλογή, όχι. Αλλά η πρώτη μου επιλογή δεν δέχτηκε και καθόμουν το βράδυ των Οσκαρ σε ένα γκαλά και είχα την Ρόμπιν Ράιτ απέναντί μου. Ολο το βράδυ. Την κοιτούσα. Ηταν τόσο όμορφη και τόσο θλιμμένη. Της είπα να βγούμε να κάνουμε ένα τσιγάρο. Και εκεί της μίλησα για την ταινία. Οχι απλά πείστηκε, αλλά μπήκε και ως παραγωγός...»

Η Ρόμπιν Ράιτ ήταν και εκείνη μία αποκάλυψη. Δε θέλουμε να σας πούμε πολλά για όσα την έκαναν τόσο άμεση (ντυμένη με τζιν, λευκό t shirt, δερμάτινο και μαύρα all star), απλή και no bullshit ειλικρινή. Γιατί δε χρειάζεται να σας πούμε πολλά. Θα σας διηγηθούμε απλά συζήτησή της με Γερμανό δημοσιογράφο που επέμενε να του πει γιατί επέστρεψε στην τηλεόραση.

  • Είχατε πει ότι δε θα ξανακάνετε ποτέ τηλεόραση και τώρα γυρίζετε το «House of Cards».

  • Μα δεν γύρισα στην τηλεόραση. Το «House of Cards» δεν είναι τηλεόραση.

  • Ναι αλλά το είχατε δηλώσει κατηγορηματικά: δε θα ξανακάνατε τηλεόραση. Αναγκαστήκατε;

  • Σας ξαναλέω: το «House of Cards» δεν είναι τηλεόραση.

  • Τι είναι τότε;

  • Είναι Ντέιβιντ fucking Φίντσερ!

Μάθετε τα πάντα για το 66ο Φεστιβάλ Καννών, στο ειδικό τμήμα του Flix.gr που ανανεώνεται συνεχώς.