Φεστιβάλ / Βραβεία

Κάννες 2012: ο Τιμ Ροθ Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής του «Un Certain Regard»

στα 10

To φεστιβάλ Καννών επέλεξε τον Βρετανό ηθοποιό για Πρόεδρο της επιτροπής του τμήματος «Ενα Κάποιο Βλέμμα». Τα υπόλοιπα μέλη θα ανακοινωθούν σε λίγες μέρες...

Κάννες 2012: ο Τιμ Ροθ Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής του «Un Certain Regard»

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής Τιερί Φρεμό ανακοίνωσε τον Πρόεδρο της Κριτικής Επιτροπής του επίσημου τμήματος «Un Certain Regard» («Ενα Κάποιο Βλέμμα») - κι αυτός θα είναι ο Τιμ Ροθ. Ο Βρετανός ηθοποιός που ξεχώρισε από τις ταινίες του Στίβεν Φρίαρς, αλλά έκανε παγκόσμια επιτυχία ως πρωταγωνιστής του Κουέντιν Ταραντίνο, πρωτοσυστήθηκε στο φεστιβάλ Καννών με τις δύο συμμετοχές του τελευταίου: το «Reservoir Dogs» και το «Pulp Fiction» που κέρδισε και το Χρυσό Φοίνικα το 1994.

Το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Ροθ προβλήθηκε επίσης στο φεστιβάλ Καννών: το εξαιρετικό «War Zone» (με πρωταγωνιστές τους Τίλντα Σουίντον και Ρέι Γουίνστον) συμμετείχε στο φεστιβάλ του 1999.

Σε λιγότερο από μία εβδομάδα (19 Απριλίου), ο Φρεμό θα ανακοινώσει το επίσημο διαγωνιστικό πρόγραμμα, τις 20 ταινίες που θα αποτελούν φέτος το «Ενα Κάποιο Βλέμμα», αλλά και τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής που θα αποφασίσουν για τα βραβεία, κάτω από την εποπτεία του Τιμ Ροθ.

Να θυμίσουμε ότι το περσινό βραβείο του Un Certain Regard είχε πάει στον Κιμ Κι Ντουκ και το αυτοαναφορικό ντοκιμαντέρ του «Arirang», ενώ το 2009 είχε κερδίσει ο «Κυνόδοντας» του Γιώργου Λάνθιμου.