Buzz

Κάνε μια ταινία που να διαρκει ένα δευτερόλεπτο!

στα 10

Αυτή είναι η πρόκληση που θέτει η Montblanc σε επίδοξους μικρομηκάδες: να φτιάξουν το πιο όμορφο βίντεο που να διαρκεί ένα δευτερόλεπτο, αποδεικνύοντας πως η ομορφιά όπως και ο χρόνος είναι σχετικές έννοιες.

Κάνε μια ταινία που να διαρκει ένα δευτερόλεπτο!

Με τίτλο «The Beauty of A Second» («Η Ομορφιά του Δευτερόλεπτου»), η εταιρεία Montblanc διοργανώνει έναν από τους πιο πρωτότυπους διαγωνισμούς ταινιών μικρού (πολύ μικρού) μήκους με αφορμή τα 190 χρόνια από την ημέρα που ο Νικολά Ριεσέκ εφηύρε τον χρονογράφο.

Ζητάει από όποιον θέλει να συμμετάσχει να στείλει ένα βίντεο ενός δευτερολέπτου που να απεικονίζει «οτιδήποτε εκφράζει την εύθραυστη ομορφιά μιας τόσο μικρής χρονικής περιόδου» χωρίς περιορισμό στο μέσο με το οποίο θα έχει γυριστεί. Τον τελικό νικητή θα αναδείξει ο Βιμ Βέντερς και μαζί με την Montblanc θα του χαρίσει ένα ταξίδι στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου και έναν αυθεντικό χρονογράφο της εταιρείας.

Δείτε εδώ τον Βιμ Βέντερς να παρουσιάζει το διαγωνισμό

Περισσότερες πληροφορίες για τους τρεις γύρους των συμμετοχών μπορείτε να βρείτε στο επίσημο site της Montblanc ενώ στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε μια υπέροχη σύνθεση από τις πρώτες συμμετοχές που αποδεικνύουν πως τελικά δεν υπάρχει τίποτα που να μην χωράει σε μια και μόνο στιγμή.