Φεστιβάλ / Βραβεία

Κάνε μια ταινία 15 λεπτών. Αν αρέσει στον Ρίντλεϊ Σκοτ θα τη δεις στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας!

στα 10

Θέλοντας να ενισχύσει ακόμη περισσότερο το ρόλο του ως η νούμερο ένα πλατφόρμα για ερασιτεχνικά videos στον πλανήτη, το You Tube ανακοίνωσε ένα νέο διαγωνισμό, σε συνεργασία με τον Ρίντλεϊ Σκοτ και το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας.

Κάνε μια ταινία 15 λεπτών. Αν αρέσει στον Ρίντλεϊ Σκοτ θα τη δεις στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας!

Ο τίτλος του διαγωνισμού είναι «Your Film Festival», ξεκινάει στις 2 Φεβρουαρίου και καλεί κινηματογραφιστές απ' όλο τον κόσμο να συμμετάσχουν με μια ταινία (μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ, κινουμένων σχεδίων κ.ά.) 15 λεπτών.

Με τη λήξη των συμμετοχών, στις 31 Μαρτίου, μια ειδικά επιλεγμένη από τον Ρίντλεϊ Σκοτ επιτροπή θα επιλέξει τις 50 καλύτερες ταινίες και στη συνέχεια η τελική κρίση δίνεται στο κοινό του You Tube, το οποίο θα αποφασίσει τις 10 νικήτριες. Αυτές θα ταξιδέψουν στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας και ένας μεγάλος νικητής θα παραλάβει το βραβείο των 500.000 δολαρίων και μια συνεργασία με την εταιρία παραγωγής του Σκοτ Scott Free.

«Στόχος μας είναι να ενώσουμε νέές φωνές με ένα παγκόσμιο κοινό», δήλωσε ο Νέιτ Γουαϊνστάιν, υπεύθυνος για το entertainment κομμάτι του You Tube. Πράγμα που το You Tube είχε κάνει ξανά (και με τη συνεργασία του Ρίντλεϊ Σκοτ) στο «Life in A Day» του Κέβιν ΜακΝτόναλντ (διαβάστε περισσότερα για το «Life in A Day»).

Περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη σελίδα του «Your Film Festival» στο You Tube.