Buzz

Kalispera? Ο Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ και ο Ιθαν Χοκ μιλούν για το «Before Midnight» και τα γυρίσματα στην Ελλάδα!

στα 10

Σκηνοθέτης και πρωταγωνιστής του «Before Midnight», μιλούν σε συνεντεύξεις τους για τον Τζέσι, τη Σελίν και την Πελοπόννησο.

Kalispera? Ο Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ και ο Ιθαν Χοκ μιλούν για το «Before Midnight» και τα γυρίσματα στην Ελλάδα!
Λίγα χρόνια νωρίτερα, στα γυρίσματα του Before Sunset...

Ο Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ, πίσω στην κανονική ροή της ζωής και της δουλειάς του στη Νέα Υόρκη, μετά το γύρισμα του «Before Midnight» στην Πελοπόννησο, έδωσε συνέντευξη στο Vulture, όπου μίλησε για τη νέα του ταινία και, φυσικά, για την αίσθηση που του άφησε η Ελλάδα:

«Οπως και στις προηγούμενες ταινίες της σειράς, θα μπορούσε κι αυτή να εκτυλίσσεται οπουδήποτε. Αλλά υπάρχει κάτι που μ’ αρέσει στην αρχαία ταυτότητα της Ελλάδας. Είναι τόσο παλιά κι αυτό το αντιλαμβάνεσαι με κάποιον τρόπο και μόνο που είσαι εκεί. Δεν υπάρχει τίποτα που να μη νιώθουμε ή σκεφτόμαστε, που οι Ελληνες να μην το έχουν ήδη αντιμετωπίσει, γιατί η φιλοσοφία τους έχει καταπιαστεί με όλα τα σχετικά με την ανθρώπινη ψυχή, την ανθρώπινη εμπειρία. Το να βρίσκεσαι σ’ ένα μέρος που προϋπήρχε του Χριστού… Συνάντησα μια γυναίκα που μου είπε, ‘Ναι, πριν ένα μήνα, βρήκα θαμμένο στο χώμα ένα νόμισμα που ήταν 3.000 χρόνων.’ Απίστευτο, πώς πρέπει να είναι αυτού του είδους η σχέση με το χρόνο;»

Ελπίζουμε, βέβαια, αφενός ο Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ να ήρθε σ’ επαφή και με τη σύγχρονη Ελλάδα και, αφετέρου, η κυρία με το νόμισμα να μην τον έπιασε κότσο!

Για τους ήρωές του, τον Τζέσι και τη Σελίν, και τους πρωταγωνιστές που τους ενσαρκώνουν, τον Ιθαν Χοκ και τη Ζιλί Ντελπί, ο Λινκλέιτερ εξηγεί, «Είναι κι οι δύο, όπως πάντα, εκπληκτικοί. Βρίσκονται σ’ ένα διαφορετικό στάδιο της ζωής τους. Τώρα είναι στα 40 τους κι αυτό εμπεριέχει μια άλλου είδους πολυπλοκότητα. Ηταν η σωστή στιγμή για να ξανασυναντηθούν.»

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ στο Vulture εδώ.

Οσο για τον Ιθαν Χοκ, παραμένει πιο συγκρατημένος για την πορεία του αγαπημένου ζευγαριού: «Προφανώς θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους fans και να τους δώσουμε αυτό που θέλουν. Και ταυτόχρονα, δεν μπορείς να τους ευχαριστήσεις όλους! Απλώς δε γίνεται. Κι έτσι αναγκαστικά προσπαθούμε να έχουμε την ίδια προσέγγιση, να είμαστε οδυνηρά ειλικρινείς και να πιάσουμε την ιστορία από εκεί όπου νομίζουμε ότι βρίσκονται τώρα οι ζωές αυτών των δύο ανθρώπων.»

Δείτε παρακάτω ολόκληρο το σχετικό απόσπασμα από τη συνέντευξη του Ιθαν Χοκ στο hitfix.

Περισσότερα νέα για το «Before Midnight»