Buzz

Και το Βατικανό ενθουσιασμένο με τον καινούριο Τζέιμς Μποντ!

στα 10

Και κυρίως με τα κορίτσια του... Τουλάχιστον αυτά γράφει η κριτική της ταινίας στην επίσημη εφημερίδα του Βατικανού που επαινεί το «Skyfall», φέρνοντας έναν μάλλον άθεο πράκτορα πιο κοντά στις διδαχές της καθολικής εκκλησίας.

Και το Βατικανό ενθουσιασμένο με τον καινούριο Τζέιμς Μποντ!
Η Μπερενίς Μαρλό «ξεσήκωσε» το Βατικανό. Με την καλή εννοια...

Αγνοώντας την κυνική πλευρά ενός ήρωα που καταστρέφει ιδιωτικές περιουσίες και βασανίζει με τον χειρότερο τρόπο τους εχθρούς του, η L' Osservatore Romano, η επίσημη εφημερίδα του Βατικανού σημειώνει πως ο καινούριος Τζέιμς Μποντ «παρουσιάζει μια νέα, εσωτερική πλευρά του Βρετανού πράκτορα ενώ ευτυχώς παραδίδει τη συνήθη δόση εξωτικών τοποθεσιών και εξαιρετικά όμορφων Bond girls».

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Guardian, η εφημερίδα - υπό νέα διεύθυνση - προσπαθεί τελευταία να φανεί όσο πιο «μοντέρνα» μπορεί, έχοντας ήδη καλύψει cult ταινίες όπως το «Blues Brothers», περιλαμβάνοντας άρθρα για τον Μπομπ Ντίλαν και κυκλοφορώντας μαζί με ένα γυναικείο ένθετο...

Ετσι, μαζί με αφιερώματα για την καθολική κοινότητα και την 500ή επέτειο της Καπέλα Σιξτίνα, αλλα και τα ραντεβού των επισκόπων του Βατικανού μπορεί κανείς να διαβάσει πέντε ολόκληρα άρθρα για τον Τζέιμς Μποντ. Ανάμεσα τους και πολλές αναφορές στις σκηνές δράσης, τον κακό της ταινίας (ούτε λόγος για τα ομοφυλοφιλικά υποννοούμενα!), τη βότκα μαρτίνι και τον κοσμοπολίτικο αέρα της ταινίας.

Ή, λοιπόν, το Βατικανό αποφάσισε να παραδοθεί στο glamour ή ο Πάπας την είδε ως άλλη «βασίλισσα της Αγγλίας» και αποφάσισε πως ακόμη και ένας καθολικός μπορεί να κάνει χάζι για τις δύο ώρες που διαρκεί το «Skyfall». Πώς αλλιώς να εξηγήσεις το γεγονός πως σε ένα σημείο των άρθρων του για την ταινία η εφημερίδα γράφει για τα δύο λεπτά που ακούγεται το βασικό μουσικό θέμα του Μποντ: «ανοίγει μπροστά μας ένας κόσμος με απίστευτα κοστούμια, κοκτέιλ, καζίνο, πολυτελείς βίλες, femmes fatales και δυναμικά αυτοκίνητα»;

Κύριε Μποντ, μόλις γλιτώσατε τον αφορισμό!

Περισσότερο... καθολικό «Skyfall»: