Φεστιβάλ / Βραβεία

Και ο Τζιμ Τζάρμους με ελληνική συμπαραγωγή στο Διαγωνιστικό Τμήμα του 66ου Φεστιβάλ Καννών

στα 10

Ηταν μια από τις ταινίες που έλειπε από την ανακοίνωση του Διαγωνιστικού Προγράμματος του 66ου Φεστιβάλ Καννών. Tο «Only Lovers Left Alive» του Τζιμ Τζάρμους, με ελληνική συμπαραγωγή της Faliro House θα διεκδικήσει και αυτό με αξιώσεις τον φετινό Χρυσό Φοίνικα...

Και ο Τζιμ Τζάρμους με ελληνική συμπαραγωγή στο Διαγωνιστικό Τμήμα του 66ου Φεστιβάλ Καννών

Μόλις πριν λίγο, το 66ο Φεστιβάλ Καννών, με ανακοίνωσή του, δημοσιοποίησε πως στις ταινίες του Διαγωνιστικού του Τμήματος συμπεριλαμβάνεται και το «Only Lovers Left Alive» του Τζιμ Τζάρμους που έλειπε - αδικαιολόγητα - από τις ταινίες που ανακοινώθηκαν την προηγούμενη Πέμπτη στην επίσημη συνέντευξη Τύπου του Φεστιβάλ (δείτε τις αναλυτικά εδώ).

Στην ταινία πρωταγωνιστούν η Τίλντα Σουίντον, η Μία Γουασικόφσκα, ο Αντον Γιέλτσιν και ο Τομ Χίντλεστον, ενώ αφηγείται την ιστορία ενός μουσικού που ξανασυναντά την ερωμένη του μέσα στους αιώνες Ιβ (Εύα). Η ιστορία αγάπης τους αντέχει μέσα στους αιώνες (αφού είναι και οι δύο βαμπίρ!), αλλά όλα θα ανατραπούν όταν ανάμεσά τους θα μπει η μικρή αδερφή της Εύας, η Αβα (την υποδύεται η Μία Γουασικόφοσκα).

Αντίδοτο στην επέλαση του «Twilight Saga», το βαμπιρικό love story του Τζιμ Τζάρμους, φέρνει τον 60χρονο φέτος σκηνοθέτη να επιστρέφει έκτη φορά στο Διαγωνιστικό των Καννών (τελευταία ήταν αυτή για το «Broken Flowers» το 2005), ενώ βάζει στο χάρτη του Διαγωνιστικού Τμήματος του Φεστιβάλ των Καννών και την Ελλάδα, αφού ανάμεσα στους παραγωγούς της ταινίας βρίσκουμε το όνομα του Χρήστου Κωνσταντακόπουλου της Faliro House, συμπαραγωγού ανάμεσα σε άλλα και του «Βefore Midnight» του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ.

Τίλντα, πιες μας το αίμα ελεύθερα...

Διαβάστε περισσότερα για το 66ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών που ξεκινάει στις 15 Μαΐου.