Buzz

...και φυσικά το Χόλιγουντ ετοιμάζει ταινία για τον Λανς Αρμστρονγκ!

στα 10

Γκρεμισμένα είδωλα; Το αγαπημένο είδος των παραγωγών. Η άνοδος, η πτώση και η δημόσια αποκαθήλωση του 7 φορές Tour de France πρωταθλητή ποδηλάτη Λανς Αρμστρονγκ θα γίνει ταινία.

...και φυσικά το Χόλιγουντ ετοιμάζει ταινία για τον Λανς Αρμστρονγκ!

Η εταιρία παραγωγής του Τζέι Τζέι Εϊμπραμς, «Bad Robot», και το στούντιο της Paramount Pictures ετοιμάζουν ταινία για τον πρώην ένδοξο θρύλο της ποδηλασίας Λανς Αρμστρονγκ, ο οποίος γκρεμίστηκε από το βάθρο του όταν πρόσφατα αποκαλύφθηκαν τα doping σκάνδαλα και η επί χρόνια bully συμπεριφορά του στους συναθλητές του.

Η ταινία θα βασίζεται στο βιβλίο της αθλητικογράφου Τζούλιετ Μακούρ «Cycle of Lies: The Fall of Lance Armstrong», το οποίο ξεκίνησε και τη χιονοστιβάδα αποκαλύψεων. Η Μακούρ ακολουθούσε την καριέρα του Αρμστρονγκ από την ανάδειξή του σε φαινόμενο της ποδηλασίας, τον καρκίνο, την ανάρρωση, την επιστροφή-φαινόμενο. Οι μαρτυρίες και η έρευνά της για τη χρήση αναβολικών (την οποία επέβαλε και στους συνεργάτες του, διαφορετικά τους απέλυε) συνετέλεσαν στην πρόσφατη ομολογία του πρώην πρωταθλητή. Σκοτεινές ακόμα οι διαστάσεις της μεταμέλειάς του, καθώς και η διαβόητη συνέντευξή του στην Οπρα Γουίνφρεϊ, ούτε έπεισε κανέναν, ούτε δημιούργησε το οποιοδήποτε κλίμα συνολικής συγχώρεσης.

Ποιος καλύτερος κινηματογραφικός χαρακτήρας από ένα αληθινό πρόσωπο με μία τέτοια αθλητική ιστορία, τέτοιο εγωκεντρισμό και μία τόσο καρμική τιμωρία; Πόσο περισσότερο κοράκια από αυτά της χολιγουντιανής βιομηχανίας;

Η ίδια η Μακούρ πάντως είχε πουλήσει από τον Νοέμβριο τα δικαιώματα του βιβλίου στον εκδοτικό οίκο HarperCollins με εξαψήφια αμοιβή. Αγνωστο παραμένει αν είχε προβλέψει τα ποσοστά της σε περίπτωση κινηματογραφικής του μεταφοράς. Λάθος της αν το παρέλειψε.

Το βιβλίο θα εκδοθεί τον Ιούνιο, η τηλεοπτική συνέντευξη του Αρμστρονγκ στην Οπρα έχει και δεύτερο μέρος που δεν έχει ακόμα μεταδοθεί, και η κίνηση των Eϊμπραμς & Paramount αποδεικνύει τα αντανακλαστικά του σαρκοβόρου Χόλιγουντ παραμένουν ακμαία.

Ειρωνικό: υπήρχε ακόμα ένα κινηματογραφικό πρότζεκτ για τον Λανς Αρμστρονγκ, το οποίο φυσικά ακυρώθηκε και βασιζόταν στην αυτοβιογραφία του «It's Not About the Bike» (2001).

Προφανώς και δεν ήταν το ποδήλατο Λανς. Προφανώς.