Industry

Junction: Ενα Kickstarter για εκατομυριούχους

στα 10

Ενα καινούριο crowdfunding site προσφέρει ευκαιρίες σε ανθρώπους με «αληθινά χρήματα» να επενδύσουν στην μαγεία του σινεμά.

Junction: Ενα Kickstarter για εκατομυριούχους

Εχει ήδη χαρακτηριστεί «Kickstarter για τους πλούσιους» αφού το Junction λειτουργεί μόνο με μέλη, τα οποία θα χρειαστεί να κάνουν αίτηση για να μπουν στον κύκλο των εκλεκτών επενδυτών του και να αποδείξουν ότι έχουν την οικονομική επιφάνεια για να ανήκουν σε αυτόν, αφού απευθύνεται μόνο σε εκατομμυριούχους.

Απόλυτα ταιριαστά, η ιδέα ανήκει στον παραγωγό Τζέισον Μπλουμ και στον μεγιστάνα των Καζίνο Στιβ Γουίν, έχει επικεφαλής τον Ανταμ Κάουφμαν, έναν πρώην τραπεζίτη για την Goldman Sachs και σύμφωνα με το σκεπτικό του, απευθύνεται σε ανθρώπους που «ενδιαφέρονται να επενδύσουν σε πλήρως χρηματοδοτημένα σχέδια, τα οποία θα γυριστούν ακόμη κι αν δεν υπάρξουν συμμετοχές από τα μέλη του Junction».

Ενα από τα πρώτα σχέδια που βρίσκεται διαθέσιμο για τους επενδυτές του Junction είναι η νέα ταινία του Τομ Χανκς «A Hologram for the King» την οποία σκηνοθετεί ο Τομ Τίκβερ και η οποία ξεκίνησε ήδη τα γυρίσματά της. Αυτό που προσφέρει το Junction σε αντίθεση με το Kickstarter ή το indiegogo για παράδειγμα, site χρηματοδότησης που φέρνουν στους επενδυτές μη χρηματικά ανταλλάγματα, είναι η δυνατότητα σε όσους συμμετέχουν στα φιλμ που βρίσκονται κάτω από την ομπρέλα του, να βγάλουν χρήματα αν η ταινία είναι πετυχημένη.

Εκτός από το «Hologram» το site έχει προς το παρόν ένα ακόμη σχέδιο που προσφέρει στους υποψήφιους χρηματοδότες του, την νέα ταινία του Τζον Χίλκοουτ (σκηνοθέτη του «The Proposition») με τίτλο «Triple Nine», ένα crime movie στο οποίο θα πρωταγωνιστούν οι Τσιγουετέλ Ετζιοφόρ, Κέιτ Γουίνσλετ, Κέισι Αφλεκ, Ααρον Πολ και Γούντι Χάρελσον.

Αν έχετε εισόδημα πάνω από 200.000 δολάρια τον χρόνο ή περίπου ένα εκατομμύριο στην άκρη, αυτή είναι ευκαιρία σας να γίνετε κι εσείς κινηματογραφικός παραγωγός.