Buzz

Η Τζούλιαν Μουρ απαιτεί Gun Control - δείτε το βίντεο, ακούστε τα λόγια της

στα 10

Τιμώμενο πρόσωπο του περιοδικού Variety, κι εξώφυλλό του στο τρέχον τεύχος, η Τζούλιαν Μουρ επέλεξε να μη μιλήσει για την κινηματογραφική βιομηχανία, αλλά για το θέμα που υποστηρίζει παθιασμένα: την επικίνδυνα ελεύθερη οπλοκατοχή κι οπλοχρησία στην Αμερική.

Η Τζούλιαν Μουρ απαιτεί Gun Control - δείτε το βίντεο, ακούστε τα λόγια της

Το περιοδικό Variety έστησε το ετήσιο «Power of Women» τεύχος του και το συνοδευτικό γκαλά του που δίνει φωνή στις γυναίκες της βιομηχανίας να μιλήσουν για θέματα που τους απασχολούν. Ανάμεσα στα τιμώμενα πρόσωπα ήταν και η Τζούλιαν Μουρ, η οποία επέλεξε να μιλήσει για την ακτιβιστική οργάνωση που στηρίζει: την Everytown for Gun Safety.

«Δεν μπορούσα να το αντέξω άλλο. Δεν μπορούσα να αντέξω περισσότερες τέτοιες ειδήσεις, περισσότερα περιστατικά ομαδικών επιθέσεων με όπλα, περισσότερα συμβάντα όπου χανόντουσαν αθώες ζωές...»

Θυμηθείτε κι αυτό: Το «Τower» είναι ένα αριστούργημα ικανό να ανοίξει το διάλογο για το Gun Control στην Αμερική

julianne moore gun violence 607

«Πριν από 4 χρόνια, η κόρη μου ήταν 10 χρονών και μαζί μου στα γυρίσματα μιας ταινίας, όταν συνέβη ένα τέτοιο συμβάν. Εκλεισα όλες τις τηλεοράσεις στο σετ, παρακάλεσα συνεργείο και συναδέλφους να μην αναφέρουν τίποτα. Ομως μετά από λίγες ώρες μου είπε ''μαμά, σκοτώθηκαν παιδάκια σ' ένα σχολείο σήμερα;" Και τότε κατάλαβα. Αυτό που έκανα ήταν ηλίθιο. Δεν προστάτευα το παιδί μου αποκλείοντας την πληροφορία, που έτσι κι αλλιώς θα έβρισκε κάπου. Επρεπε να κάνω το αντίθετο: να το συζητήσω. Να το φωνάξω...»

Δείτε το λόγο της Τζούλιαν Μουρ εδώ:

.

Δείτε και διαβάστε περισσότερα: