Buzz

Batkid: H Τζούλια Ρόμπερτς ετοιμάζει ταινία για τον μικρό ήρωα που έκλεψε τις καρδιές μας

στα 10

Η ιστορία του 5χρονου αγοριού που πάσχει από λευχαιμία και η ευχή του ήταν να γίνει Batman για μια μέρα και να σώσει τη Γκόθαμ Σίτι (Σαν Φρανσίσκο), δεν έγινε μόνο viral. Eγινε ντοκιμαντέρ και τώρα και ταινία με παραγωγό και πρωταγωνίστρια την Τζούλια Ρόμπερτς.

Batkid: H Τζούλια Ρόμπερτς ετοιμάζει ταινία για τον μικρό ήρωα που έκλεψε τις καρδιές μας

Θυμάστε το Batkid; Την ευχή του; Την συγκινητική ανταπόκριση της πόλης του Σαν Φρανσίσκο; Ενα χρόνο πριν, το Σαν Φρανσίσκο μεταμορφώθηκε (με τη βοήθεια του Δημάρχου, της αστυνομίας και των 12.000 εθελοντών κατοίκων) σε Γκόθαμ Σίτι για ένα ολόκληρο απόγευμα και υποδέχτηκε τον μικρό του ήρωα: το BatKid. H «Make-A-Wish Foundation», η οργάνωση για την πραγματοποίηση επιθυμιών μικρών παιδιών με θανάσιμες ασθένειες, βρήκε τρόπο να πραγματοποιήσει την ευχή του Μάιλς Σκοτ, του 5χρονου που πολεμά με θάρρος την λευχαιμία που του έχει αφήσει ελάχιστο χρόνο ζωής.

Ο Μάιλς όμως δε θα μείνει στην ιστορία μόνο για αυτό τον γενναίο του αγώνα. Αλλά γιατί για τον Νοέμβριο του 2013, για μια ολόκληρη μέρα, έτρεχε με το Batmobile του και πολεμούσε εναντίον του Joker και του Riddler και του Πιγκουίνου, σώζοντας κατοίκους, σε διαδοχικά events που στήθηκαν στους δρόμους του Σαν Φρανσίσκο. Με τους δρόμους κλειστούς, τους κομπάρσους να φορούν στολές και να ξέρουν τα λόγια τους, τους περαστικούς να επιφημούν κι ένα μικρό νυχτεριδάκι να χαμογελά ευτυχισμένο.

Η ιστορία του Batkid είχε μεγάλο αντίκτυπο κι άγγιξε πολύ κόσμο. Κι έγινε ντοκιμαντέρ: το «Batkid Begins: The Wish Heard Around The World» της Ντάνα Νάκμαν έκανε την πρεμιέρα του χθες στο Slamdance Film Festival.

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ, δείτε φωτογραφίες και δηλώσεις των διάσημων κινηματογραφικών Batman για τον μικρό Μάιλς Σκοτ - «The Batkid»

Batkid 1 607

Σήμερα όμως τα νέα είναι ακόμα μεγαλύτερα: η Τζούλια Ρόμπερτς, γνωστή για το ενδιαφέρον της για κοινωνικά ζητήματα που αφορούν παιδιά, θα γυρίσει τη φιξιόν ταινία για τον μικρό ήρωα. Η Submarine Entertainment ανακοίνωσε ότι η οσκαρική πρωταγωνίστρια εξασφάλισε τα δικαιώματα για την κινηματογραφική μεταφορά της ιστορίας. Η Ρόμπερτς θα έχει το ρόλο της παραγωγού (μαζί με τη σκηνοθέτη του ντοκιμαντέρ Ντάνα Νάκμαν), αλλά και θα πρωταγωνιστήσει (παίζοντας άραγε την μητέρα, ή κάποια κοινωνική λειτουργό από το «Make-A-Wish Foundation»;)

«Είμαι ενθουσιασμένη που η Τζούλια Ρόμπερτς είδε το ντοκιμαντέρ και συγκινήθηκε τόσο, ώστε να θέλει να το κάνει ταινία και περισσότερος κόσμος να μάθει την ιστορία του Μάιλς» δήλωσε η Νάκμαν.

Διαβάστε ακόμα: Είσαι bully; Δε θες να συναντήσεις τη Τζούλια Ρόμπερτς μπροστά σου!

Batkid 2 607

Εμείς δεν ξέρουμε αν στεκόμαστε ενθουσιασμένοι, όσο επιφυλακτικοί. Το Batkid είναι σίγουρα μία ιστορία που θέλεις να μάθεις, να διαβάσεις, να δεις (τέτοιες συλλογικές πράξεις για κάτι μη-κερδοσκοπικό που απλώς αποδεικνύουν ότι οι άνθρωποι συγκινούνται, νοιάζονται και συντρέχουν είναι απαραίτητες για να θυμόμαστε ποιοι είμαστε). Ομως το Χόλιγουντ έχει πάντα πονηρά κίνητρα κι ένα «cheesiness» σήμα κινδύνου να αναβοσβήνει πάνω από κάθε τέτοια απόφαση.

Η Τζούλια Ρόμπερτς χρειάζεται ένα σοβαρό comeback. Οχι μία συγκινητική, μελό, τηλεταινία.

Ας μην προτρέχουμε όμως. Μπορεί να βρει το σκηνοθέτη που να το αναγάγει σε κάτι τόσο δυνατό, όσο θα άξιζε στον γενναίο Μάιλς Batkid Σκοτ...

Διαβάστε ακόμα: