Buzz

Η Τζούντι Ντεντς μιλά για τον Κέβιν Σπέισι

στα 10

Σε συνέντευξή της στο Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν, η Ντεντς αναφέρθηκε στον Σπέισι ως «καλό φίλο» και «υπέροχο ηθοποιό».

Η Τζούντι Ντεντς μιλά για τον Κέβιν Σπέισι

Οι κατηγορίες εναντίον του Κέβιν Σπέισι για σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση ήταν από αυτές που είχαν τον πιο άμεσο αντίκτυπο στην καριέρα του ηθοποιού, ανάμεσα σε όλες τις ανάλογες αποκαλύψεις της προηγούμενης χρονιάς, οδηγώντας ανάμεσα σε άλλα στην άμεση απόλυσή του από το τηλεοπτικό «House of Cards» και στην ακόμα πιο πολυσυζητημένη αντικατάστασή του από τον Κρίστοφερ Πλάμερ στο «All the Money in the World» του Ρίντλεϊ Σκοτ, ενώ τα προγραμματισμένα γυρίσματα της ταινίας είχαν ήδη ολοκληρωθεί.

Και αυτό είναι κάτι με το οποίο η Τζούντι Ντέντς δεν συμφωνεί:

«Δεν μπορώ να εγκρίνω, με οποιονδήποτε τρόπο, το γεγονός ότι –ό,τι κι αν έχει κάνει– ότι αρχίζουμε να τον αφαιρούμε από τις ταινίες. Υποτίθεται ότι θα κάνουμε αυτό που έγινε όταν αντικαταστάθηκε από τον Κρίστοφερ Πλάμερ; Αυτό θα κάνουμε μέσα στην ιστορία; Θα πάμε πίσω στην ιστορία και οποιοσδήποτε συμπεριφέρθηκε άσχημα με κάποιον τρόπο, ή παρέβη το νόμο, ή διέπραξε κάποιο αδίκημα, πρόκειται πάντα να κόβονται; Θα τους αποβάλλουμε από την ιστορία μας; Δεν ξέρω».

Η Ντεντς είναι ένας από τους λίγους ανθρώπους του χώρου, μαζί με τον Μπερνάρντο Μπερτολούτσι, που εξέφρασαν ανοιχτά την αντίθεσή τους στην αφαίρεση του Σπέισι από την ταινία.

Διαβάστε ακόμη: Κανείς δεν τα βάζει με την Dame Τζούντι Ντεντς όπως... η Dame Μάγκι Σμιθ

The Shipping News 607 Ο Κέβιν Σπέισι και η Τζούντι Ντεντς σε σκηνή από το «The Shipping News»

«Δεν γνωρίζω τις συνθήκες του τι έχει συμβεί, αλλά, παρ’ όλα αυτά, είναι, και ήταν, ένας υπέροχος ηθοποιός»

Μιλώντας για τον Κέβιν Σπέισι κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαν Σεμπαστιάν, όπου παρευρέθηκε για να παραλάβει τιμητικό βραβείο και να παρουσιάσει την καινούργια της ταινία, «Red Joan», η Τζούντι Ντενς τον περιέγραψε επίσης ως «καλό φίλο». Αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην «ανεκτίμητη παρηγοριά» που της προσέφερε ο Σπέισι στα γυρίσματά του «The Shipping News» (2001) του Λάσε Χάλστρομ, στο οποίο συμπρωταγωνιστούσαν οι δύο ηθοποιοί, καθώς η Ντεντς είχε χάσει τον σύζυγό της αμέσως πριν ξεκινήσει να δουλεύει στην ταινία.

Διαβάστε ακόμη