Buzz

Ο Τζος Γουίντον εγκαταλείπει οριστικά την ταινία για την Batgirl

στα 10

Εναν περίπου χρόνο μετά την ανακοίνωση της εισόδου του στο σύμπαν της DC Comics, ο Γουίντον παραδέχεται ότι δεν είχε ιστορία να διηγηθεί.

Ο Τζος Γουίντον εγκαταλείπει οριστικά την ταινία για την Batgirl

Ηταν (περίπου) καλά όσο κράτησε. Οταν πριν από έναν περίπου χρόνο ανακοινώθηκε ότι ο Τζον Γουίντον άφηνε για πάντα το σύμπαν της Marvel, για χάρη της οποίας σκηνοθέτησε τους «Εκδικητές» και το «Εκδικητές: Η εποχή του Ultron», για αποκαλυφθεί λίγο αργότερα ότι αλλάζει στρατόπεδο και μετακομίζει στο σύμπαν της DC Comics για να σκηνοθετήσει μια ταινία για την Batgirl, πολλοί φαν των κόμικ αναθάρρησαν ότι κάποιος θα έβγαζε επιτέλους την DC από το σερί των αποτυχιών της.

Στο ενδιάμεσο, βέβαια, ο Γουίντον κλήθηκε να εμπλακεί στο χάος του «Justice League», όταν ο Ζακ Σνάιντερ αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την ταινία έπειτα από την αυτοκτονία της κόρης του, και τα πράγματα έπαψαν να φαντάζουν τόσο ρόδινα.

Και τώρα, σε μια φαινομενικά απρόσμενη κίνηση, ο Γουίντον εγκαταλείπει οριστικά κι επίσημα την ταινία για την Batgirl, για λόγους που ο ίδιος αποκαλύπτει ότι είναι αποκλειστικά δική του ευθύνη: «Η Batgirl είναι ένα τόσο συναρπαστικό πρότζεκτ και οι Warner / DC τόσο υποστηρικτικοί συνεργάτες, που μου πήρε μήνες για να συνειδητοποιήσω ότι πραγματικά δεν είχα ιστορία. Είμαι ευγνώμων στους Τζεφ Τζονς και Τόμπι Εμεριχ (σ.σ. οι πρόεδροι της DC και της Warners Picture Group) και όλους όσοι με αντιμετώπισαν με τόσο ενθουσιασμό όταν έφτασα και με τόση κατανόηση όταν… υπάρχει άραγε καλύτερη λέξη για το “απέτυχα”;».

Διαβάστε ακόμη: O ζοφερός κόσμος του Τζος Γουίντον χωρίς το Planned Parenthood

Batgirl 607

Οσο κι αν η απόφαση του Γουίντον μοιραία απογοητεύει αυτούς που περίμεναν με ανυπομονησία το επόμενο βήμα του στον κόσμο των κόμικ κινηματογραφικών διασκευών, υπήρχε ομολογουμένως πάντα και η αντίθεση άποψη που πίστευε ότι το σενάριο και η σκηνοθεσία μιας ταινίας για την Batgirl θα ήταν ίσως καλύτερο και πιο ταιριαστό να ανατεθεί σε μια γυναίκα, ειδικά μετά την επιτυχία της «Wonder Woman» και την όλη συζήτηση για τη δίκαιη και ισότιμη μεταχείριση των γυναικών κινηματογραφιστών στο Χόλιγουντ.

Ο χρόνος θα δείξει αν το στούντιο θα κινηθεί προς αυτήν την κατεύθυνση, έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα, ωστόσο, μια τέτοια απόφαση θα ήταν μάλλον η ιδανική.

Προς το παρόν, πάντως, δεν υπάρχει σχετική ανακοίνωση για το αν το σχέδιο για την ταινία θα προχωρήσει κανονικά, αναζητώντας νέο σκηνοθέτη, ούτε αν ο Γουίντον θα παραμείνει στην οικογένεια της DC, αναλαμβάνοντας ίσως κάποιο άλλο πρότζεκτ.

Διαβάστε ακόμη