Buzz

Ο Τζος Γουίντον εγκαταλείπει για πάντα τον κόσμο της Marvel!

στα 10

Σ' ένα βίντεο, ο σκηνοθέτης των Avengers ομολογεί ότι δε θα ξανασκηνοθετήσει υπερήρωες...

Ο Τζος Γουίντον εγκαταλείπει για πάντα τον κόσμο της Marvel!

Ο Τζοε Γουίντον επισκέφθηκε το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης κι έδωσε μία συνέντευξη στο Oxford Union, όπου και το ομολόγησε: ναι, έκοψε τον ομφάλιο λώρο με τη Marvel, δεν θα ξαναεπιστρέψει πια στον κόσμο των υπερηρώων της. «Οι Εκδικητές: H Εποχή του Ultron» ήταν η τελευταία superheroes ταινία που σκηνοθέτησε ο 51χρονος δημιουργός.

«Ημουν εκεί, εμπλεγμένος σε όλες τις ταινίες που σηματοδότησαν τη δεύτερη φάση της Marvel. Oταν ξεκίνησα να γυρίζω το Ultron ήξερα μέσα μου ότι τελειώσαμε. Θα σταματούσα. Οπότε το έκοψα μαχαίρι - όχι επειδή τσακωθήκαμε, απλά επειδή ήξερα ότι αν συνέχιζα να συμμετέχω σε ό,τι έβγαζαν δίνοντας έστω τη συμβουλή μου, θα έπρεπε να είμαι εκεί κάθε μέρα...»

Διαβάστε επίσης: Ποια είναι η αγαπημένη ταινία του Τζος Γουίντον; (θα σας εκπλήξει!)

Joss Whedon cuts ties with Marvel 607

«Είμαι πολύ σημαντικό για μένα να επιστρέψω σε μικρότερα δικά μου φιλμ και να δημιουργήσω και νέες προσκλήσεις στον εαυτό μου, αντί να επαναλαμβάνομαι. Νομίζω ότι ήταν ο Στίβεν Σόντερμπεργκ που το εξήγησε καλύτερα όταν είπε ότι "παραιτείται" από τις ταινίες, λέγοντας ότι έπιανε τον εαυτό του να δίνει ίδιες λύσεις σε όλα τα προβλήματα. Αυτό έπαθα κι εγώ. Εχω την ανάγκη να αναπτύξω το κινηματογραφικό μου αλφαβητάρι, γιατί τώρα βρίσκομαι στο σημείο που το κοινό ξέρει ακριβώς τι να περιμένει από μένα και το εγώ τους το ικανοποιώ ξανά και ξανά. Κι αυτό είναι επικίνδυνο σημείο για ένα δημιουργό: έτσι γίνεται παλιός και ξεπερασμένος. Για αυτό δουλεύω σε κάποια προσωπικά πρότζεκς τώρα, στα οποία δεν μπορώ να αναφερθώ. Μπορώ να σας πω όμως ότι είναι πολύ δύσκολα και αποτυγχάνω παραγωδώς. Αλλά αυτό με κάνει και νιώθω υπέροχα....»

Παρακολουθείστε όλη τη συνέντευξη εδώ:

.

Διαβάστε ακόμα: