Buzz

Η μαγεία των close-ups του Τζόναθαν Ντέμι σε ένα βίντεο

στα 10

Ενα συλλεκτικό βίντεο συγκεντρώνει μερικές από τις μοναδικές εκείνες στιγμές όπου η κάμερα του Τζόναθαν Ντέμι επέλεξε να σταθεί μια ανάσα από τα πρόσωπα των πρωταγωνιστών του.

Η μαγεία των close-ups του Τζόναθαν Ντέμι σε ένα βίντεο

Μπορεί να δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά πριν από δύο περίπου χρόνια, στο ανενεργό πλέον site Press Play, όμως το βίντεο του Τζέικομπ Τ. Σουίνι αποτελεί έναν ιδανικό φόρο τιμής στο σινεμά του Τζόναθαν Ντέμι, που διόλου τυχαία επανήλθε στην επιφάνεια με αφορμή την τραγική απώλεια του Αμερικανού σκηνοθέτη στις 26 Απριλίου.

Ξεκινώντας και τελειώνοντας με δύο από τις πλέον αξέχαστες σκηνές της «Σιωπής των Αμνών» (1991), το βίντεο περιλαμβάνει σύντομα αποσπάσματα από επτά ταινίες του Ντέμι, μεταξύ 1986-2004 (από το «Αγριο Θηλυκό» μέχρι τον «Ανθρωπο της Μαντζουρίας»), τα οποία ο Σουίνι μοντάρει προκειμένου να αναδείξει μια από τις πιο χαρακτηριστικές και συναισθηματικά αποτελεσματικές κινηματογραφικές τεχνικές του σκηνοθέτη για εκείνη ειδικά την περίοδο: τα close ups.

Διαβάστε ακόμη: To Χόλιγουντ αποχαιρετά τον Τζόναθαν Ντέμι

The Silence of the Lambs 607

Μια τεχνική που ο Ντέμι χρησιμοποιούσε με δεξιοτεχνικό τρόπο, καταφέρνοντας να εξανθρωπίσει ακόμα και τους πιο ατελείς (ή ακόμα και τερατώδεις) χαρακτήρες του και αναδεικνύοντας ιδανικά τις ερμηνείες των πρωταγωνιστών του.

Δείτε παρακάτω το βίντεο, με μουσική υπόκρουση το «Goodbye Horses» της Q. Lazzarus, το οποίο ο Ντέμι είχε χρησιμοποιήσει ευρηματικά τόσο στο «Married to the Mob» του 1988 όσο και στη «Σιωπή των Αμνών».


Διαβάστε ακόμη