Buzz

Τζον Στιούαρτ γύρνα πίσω (ή έστω τηλεφώνα)

στα 10

Ο Τζον Στιούαρτ έκανε ένα surprise cameo στη χθεσινή εκπομπή του Στίβεν Κολμπέρ με έναν μονόλογο που απευθυνόταν στον Ντόναλντ Τραμπ κι έσπαγε κόκκαλα.

Τζον Στιούαρτ γύρνα πίσω (ή έστω τηλεφώνα)

Ο παλιός, καλός Τζον Στιούαρτ χθες το βράδυ ήταν στο πόστο του. Εκτάκτως. Ως έκπληξη. Εκείνος μάλλον το είδε ως απόλυτη ανάγκη. Ως έκτακτο περιστατικό. «Συγχώρεσε το μίσος απέναντί σου Ντόναλντ Τραμπ. Είναι ότι ακόμα προσπαθούμε να συνηθίσουμε αυτό που μοιάζει με αιώνα Προεδρίας σου...»

Ναι, ο Στιούαρτ εμφανίστηκε ως έκπληξη στο σόου του φίλου και παλιού του συνεργάτη Στίβεν Κολμπέρ («The Late show with Stephen Colbert») στο CBS κι ο τελευταίος του παραχώρησε την καρέκλα του για να κάτσει και να δώσει έναν από τους διάσημους, γνωστούς 5λεπτους σχολιασμούς της πολιτικής επικαιρότητας.

Διαβάστε κι αυτό: Μη λέτε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι «ενωτικός»: απόδειξη η σύμπραξη των late night hosts

Οσοι υπάρξατε φανς του «Daily Show» γνωρίζετε ότι ο Στιούαρτ (και η εξαιρετική δημοσιογραφική του ομάδα φυσικά) δεν χαριζόντουσαν σε κανέναν. Ολοι βρέθηκαν ισότιμα κάτω από το μικροσκόπιο της φλεγματικής χιουμοριστικής κριτικής του. Αν και δηλωμένος Δημοκρατικός, έχει ξετινάξει σε συνεντεύξεις του μέλη της κυβέρνησης Ομπάμα. Αν και Αμερικανός, έχει ξεσκίσει τον κακώς εννοούμενο πατριωτισμό της χώρας του. Αν και Εβραίος από το Νιου Τζέρσεϊ, δεν έχει μπει ποτέ στον πειρασμό (ίσα ίσα έχει κατακεραυνώσει όσους το κάνουν) να παρουσιάσει το Ισλάμ ως ένα σκοτεινό σύμπαν τρομοκρατίας, αλλά αντίθετα έχει στραφεί κατά του Ισραήλ.

Θυμηθείτε εδώ: Aντίο γίγαντα Τζον Στιούαρτ: 10 φορές που ξεπέρασες σε ήθος τη «δημοσιογραφία»

Jon Stewart 607 1

Και υπάρξαν φορές που το παρεμβατικό, εξαιρετικό στην λεπτομέρεια ρεπορτάζ του, αν και "κωμικό", έκανε μεγαλύτερο καλό στους πολίτες της Αμερικής και του κόσμου, από όλα τα ελεηνά επαγγελματικά δημοσιογραφικά δελτία μαζί.

Ανάμεσα σε πολλά, χθες το βράδυ είπε:

«Ο,τι κάνεις εμπεριέχει και μία έξτρα δόση χαρούμενου σαδισμού. Ξιπασιάς και π..παριάς. Δεν είσαι απλά αντίθετος με όσους γονατίζουν ως διαμαρτυρία στον εθνικό ύμνο. Τους αποκαλείς μπάσταρδους. Δεν εναντιώνεσαι απλά στις γυναίκες που σε κατηγόρησαν για σεξουαλική παρενόχληση. Επρεπε να τις πεις χοντρές κι άσχημες. Ακόμα και μέσα στο Ρεπουμπλικανικό κόμμα, όποιος τολμήσει να σου φέρει αντίρρηση, πρέπει να τον εξευτελίσεις. Ακόμα κι αν πεθαίνει από καρκίνο (σ.σ. Τζον ΜακΚέιν. Κι όσο για το μεταναστευτικό νόμο. Ω ρε φίλε. Εκεί τα γ...σες όλα. Δεν έδειξες απλά σκληρότητα. Ησουν ήρωας από μυθιστόρημα του Ντίκενς...»

Να αγιάσει το στόμα σου, Τζον Στιούαρτ. Κι έλα για μια θέση στην ελληνική τηλεόραση. Σε χρειαζόμαστε...

.

Διαβάστε ακόμα: