Buzz

Ο Τζόνι Ντεπ δεν θέλει να κερδίσει ποτέ ένα Οσκαρ!

στα 10

Το όνομά του ακούγεται όλο και περισσότερο ως φαβορί για μια υποψηφιότητα για Οσκαρ στο «Black Mass». Ο ίδιος όμως σνομπάρει ως σωστός αντικομφορμιστής (που ήταν, δεν είναι πια, θα ήθελε να είναι).

Ο Τζόνι Ντεπ δεν θέλει να κερδίσει ποτέ ένα Οσκαρ!

Στην πραγματικότητα είναι η πρώτη φορά που ο Τζόνι Ντεπ είναι φαβορί για ένα Οσκαρ.

Η ερμηνεία και η μεταμόρφωσή του στο «Black Mass» του Σκοτ Κούπερ συζητήθηκε ήδη από την πρώτη παγκόσμια προβολή της ταινίας στο Φεστιβάλ της Βενετίας και πλησιάζοντας στην περίοδο των βραβείων, δεν θα ήταν καθόλου παρακινδυνευμένο να στοιχηματίσει κανείς για μια θέση για τον Ντεπ στον Α' Αντρικό Ρόλο - εκεί όπου ο ηθοποιός έχει βρεθεί τρεις ακόμη φορές στο παρελθόν: το 2004 για τους «Πειρατές της Καραϊβικής: Η Κατάρα του Μαύρου Μαργαριταριου», το 2005 για το «Finding Neverland» και το 2008 για το «Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street».

Και οι τρεις παραπάνω υποψηφιότητές του ήρθαν μάλλον τυχαία, ενώ θεωρητικά θα μπορούσε να είναι υποψήφιος μέσα στις δεκαετίες για ακόμη περισσότερους και καλύτερους ρόλους (βλ. «Ψαλιδοχέρης»). Στο «Black Mass», όμως, ο Τζόνι Ντεπ εντυπωσιάζει με το νεύρο και τη δυναμή του και επίσης σηματοδοτεί και το comeback του, μετά από παλινδρομήσεις μέτριων ταινιών και μια ταραχώδης προσωπικής ζωής.

Διαβάστε ακόμη: Βενετία 2015: Τζόνι Ντεπ, το Φεστιβάλ στα πόδια σου!

Black Mass 607 Ο Τζόνι Ντεπ στο «Black Mass»: Μεταμόρφωση όχι μόνο για Οσκαρ μακιγιάζ

Στην πρεμιέρα του «Black Mass» στο Φεστιβάλ του Λονδίνου, ο Τζόνι Ντεπ, όμως, απέδειξε ότι παραμένει rock 'n' roll με τις δηλώσεις του σχετικά με τα Οσκαρ, θυμίζοντας τον Χοακίν Φίνιξ τη χρονιά του «The Master» και τις αντιδράσεις που είχε προκαλέσει η συμπεριφορά του απέναντι στην Ακαδημία.

«Δεν θέλω να κερδίσω ποτέ ένα από αυτά τα πράγματα. Δεν θέλω να χρειάζεται να σηκωθώ και να μιλήσω. Μου έδωσαν ένα από αυτά τα πράγματα, σαν υποψηφιότητα, δύο ή τρεις φορές. Μια υποψηφιότητα είναι αρκετή... Η ιδέα του να κερδίσω σημαίνει ότι βρίσκομαι σε ανταγωνισμό με κάποιον και δεν είμαι σε ανταγωνισμό με κανέναν. Απλά κάνω αυτό που κάνω. Μερικές φορές αυτό δεν αρέσει στον κόσμο αλλά δεν πειράζει».

Είμαστε σίγουροι πως δεν θα του κακοπέσει του Τζόνι ένα Οσκαρ ακριβώς τη στιγμή που το χρειάζεται περισσότερο, ίσως και μόνο σαν μια επιβράβευση για τα χρόνια που υπήρξε ο νούμερο ένα σταρ του πλανήτη και κυρίως επειδή πάντα (ακόμη και στις κακές του ταινίες) υπήρξε ένας σπουδαίος ηθοποιός. Από την άλλη αν είναι να ανέβει στη σκηνή και να είναι κάπως έτσι, ναι κατανοούμε την ανησυχία του...

Black Mass 607

Το «Black Mass» με τον τίτλο «Ανίερη Συμμαχία» βγαίνει στις ελληνικές αίθουσες την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου από την Tanweer.

Διαβάστε και δείτε ακόμη: