Buzz

Τζόνι Ντεπ, Μισέλ Φάιφερ και Τζούντι Ντεντς επιβιβάζονται στο «Οριεντ Εξπρές» του Κένεθ Μπράνα

στα 10

Η νέα κινηματογραφική διασκευή στο «Εγκλημα στο Οριεντ Εξπρές» της Αγκαθα Κρίστι έχει συγκεντρώσει ένα εντυπωσιακό καστ αστέρων.

Τζόνι Ντεπ, Μισέλ Φάιφερ και Τζούντι Ντεντς επιβιβάζονται στο «Οριεντ Εξπρές» του Κένεθ Μπράνα
Ο Τζόνι Ντεπ και η Μισέλ Φάιφερ στο «Dark Shadows» του Τιμ Μπάρτον

Μπορεί η Αντζελίνα Τζολί να ακύρωσε την κράτησή της για την ανανεωμένη κινηματογραφική διασκευή που ετοιμάζει το Χόλιγουντ στο εμβληματικό αστυνομικό μυθιστόρημα της Αγκάθα Κρίστι, όμως οι πρώτες ανακοινώσεις αποκαλύπτουν ένα ούτως ή άλλως εντυπωσιακό καστ καθιερωμένων αλλά και νεότερων κινηματογραφικών αστέρων για τους ρόλους των επιβατών της θρυλικής αμαξοστοιχίας.

Μετά την κινηματογραφική μεταφορά μιας ιστορίας αληθινά κλασικής, της «Σταχτοπούτας», ο Κένεθ Μπράνα αποφάσισε αυτή τη φορά να καταπιαστεί με κάτι λίγο πιο σύγχρονο αλλά όχι λιγότερο κλασικό: ένα από τα πιο συναρπαστικά μυστήρια της Βρετανίδας βασίλισσας της αστυνομικής λογοτεχνίας, το «Εγκλημα στο Οριεντ Εξπρές». Την τελευταία φορά που το μοιραίο τρένο ταξίδεψε στο σινεμά ήταν το 1974, με το «Murder on the Orient Express» του Σίντνεϊ Λουμέτ, με τον Αλμπερτ Φίνεϊ στο ρόλο του Ηρακλή Πουαρό και τους Λορίν Μπακόλ, Βανέσα Ρεντγκρέιβ, Ινγκριντ Μπέργκμαν, Σον Κόνερι, Ζακλίν Μπισέ και Αντονι Πέρκινς, μεταξύ άλλων, να συνθέτουν ένα υπέρλαμπρο καστ από υπόπτους - εξίσου απολαυστική φυσικά ήταν κι η τηλεοπτική διασκευή του στη βρετανική σειρά «Agatha Christie: Poirot», με τον Ντέιβιντ Σουσέ να υποδύεται τον Βέλγο μυστακοφόρο ντετέκτιβ.

Διαβάστε ακόμη: Ο Τζόνι Ντεπ είναι έτοιμος για το come back του. Παρέα με τον... Biggie και τον Tupac

Agatha Κένεθ Μπράνα - Αγκάθα Κρίστι

Οπως όλα δείχνουν, ο Μπράνα και οι παραγωγοί του είναι αποφασισμένοι να εκμεταλλευτούν στο έπακρο τις δυνατότητες του πολυπρόσωπου μυστηρίου, επιστρατεύοντας μια ανάλογη παρέλαση σύγχρονων σταρ για το καστ της ταινίας τους. Kαι έχουν ξεκινήσει δυνατά, καθώς οι πρώτες ανακοινώσεις αποζημιώνουν για την αποχώρηση της Τζολί με έναν ελπιδοφόρο συνδυασμό καταξιωμένων και νεότερων ηθοποιών.

Judi Dench 607 Τζούντι Ντεντς

Ανάμεσά τους, ο Τζόνι Ντεπ και η Μισέλ Φάιφερ θα συναντηθούν ξανά στα κινηματογραφικά πλατό, έπειτα από τη συμμετοχή τους στην camp κωμωδία τρόμου του Τιμ Μπάρτον, «Dark Shadows», με τον πρώτο να αναλαμβάνει τον ρόλο του πολυμίσητου θύματος και τη δεύτερη εκείνον της αριστοκρατικής κυρίας Χάμπαρντ.

Τα ονόματα, όμως, δεν σταματούν εδώ: την παλιά φρουρά εκπροσωπούν η πάντα αξιόπιστη Τζούντι Ντεντς και ο θρύλος του βρετανικού θεάτρου Ντέρεκ Τζάκομπι, ενώ η λίστα των υπόπτων περιλαμβάνει ακόμα την ανερχόμενη Ντέιζι Ρίντλεϊ του «Star Wars: H Δύναμη Ξυπνάει», τον Μάικλ Πένια, τη Λούσι Μπόιντον («Sing Street»), τον Λέσλι Οντομ Τζ. και τον Τομ Μπέιτμαν. Και όπως είχε ήδη ανακοινωθεί, πέρα από τη σκηνοθεσία ο Κένεθ Μπράνα θα αναλάβει και το ρόλο του Ηρακλή Πουαρό, ο οποίος προσπαθεί να εξιχνιάσει τη δολοφονία ενός Αμερικανού επιχειρηματία πάνω στο διάσημο τρένο.

Murder on the Orient Express cover 607

Οσο για το σενάριο, αυτό υπογράφεται από τον Μάικλ Γκριν (ο οποίος ετοιμάζει και το νέο «Alien» του Ρίντλεϊ Σκοτ και το νέο «Blade Runner» του Ντενί Βιλνέβ). Η ιδέα μιας εκμοντερνισμένης διασκευής του πολυαγαπημένου βιβλίου ακούγεται εξαιρετικά ενδιαφέρουσα, ο Μπράνα έχει αποδείξει ότι ως σκηνοθέτης έχει στιλ και, κυρίως, χιούμορ, και καθόλου δεν θα μας φανεί παράξενο αν το «Οριεντ Εξπρές» αποτελέσει την αρχή ενός franchise ιστοριών της Αγκαθα Κρίστι του οποίου δηλώνουμε από τώρα fans. Κι ας μην ξεχνάμε ότι ο Μπεν Αφλεκ ετοιμάζεται κι αυτός να σκηνοθετήσει μια κινηματογραφική διασκευή σε ένα άλλο διάσημο βιβλίο της Αγκάθα Κρίστι.

Με το καστ να έχει πλέον συμπληρωθεί, το «Οριεντ Εξπρες» ετοιμάζεται για αναχώρηση, με τα γυρίσματα να αναμένεται να ξεκινήσουν τον προσεχή Νοέμβριο και την ταινία να έχει προγραμματιστεί για έξοδο στις αίθουσες τον Νοέμβριο του 2017.

Προς το παρόν, χαζέψτε παρακάτω το τρέιλερ της ταινίας του 1974.


Διαβάστε ακόμη