Buzz

Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία: Μήπως αυτός θα είναι ο καλός ρόλος του Τζόνι Ντεπ;

στα 10

Κάτι πήγε να γίνει με το «Black Mass». Αν, όμως, ο Τζόνι Ντεπ παραδοθεί στα χέρια ενός θαυμάσιου σκηνοθέτη, ενδέχεται να θυμηθεί πόσο καλός ηθοποιός είναι.

Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία: Μήπως αυτός θα είναι ο καλός ρόλος του Τζόνι Ντεπ;

Ο Τζόνι Ντεπ φέτος δεν είναι υποψήφιος για Οσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου για το «Black Mass». Οχι γιατί δεν ήταν μάστορας στο ρόλο του, ή γιατί δεν υπερέβη τη μεταμόρφωσή του με αλήθεια στο βλέμμα και στο λόγο. Μάλλον περισσότερο γιατί το σενάριο της ταινίας, η δουλειά του Σκοτ Κούπερ, η στιβαρή αλλά προβλέψιμη σκηνοθεσία, δε στάθηκαν ικανά στηρίγματα για την ερμηνεία του. Και να που τώρα ο Τζόνι Ντεπ μπορεί να είναι έτοιμος για ένα αληθινά μεγάλο βήμα, που να μην εναπόκειται και στο ταλέντο των μακιγιέρ.

Διαβάστε ακόμη: O Τζόνι Ντεπ είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος - και δεν το αξίζει - ηθοποιός του Χόλιγουντ

Η νέα ταινία όπου λέγεται ότι θα πρωταγωνιστήσει είναι το «The Triple Frontier», ένα πρότζεκτ που θα τον μεταφέρει και πάλι στον κόσμο του εγκλήματος αλλά δε εντελώς διαφορετικό πλαίσιο. Τα «τριπλά σύνορα» του τίτλου αναφέρονται στη ζώνη που χωρίζει Παραγουάη, Αργεντινή και Βραζιλία και που αποτελεί τον σύγχρονο παράδεισο (ή κόλαση) του οργανωμένου εγκλήματος. Η προοπτική της ταινίας κυκλοφορεί ήδη απο το 2009, όταν, σε σενάριο του Μαρκ Μπόουλ, επρόκειτο να το σκηνοθετήσει η Κάθριν Μπίγκελοου, η οποία ωστόσο αποχώρησε γιατί το στούντιο της Paramount τής ζήτησε να επιλέξει τον Γουιλ Σμιθ ως πρωταγωνιστή, προκειμένου να της δώσει το budget των 80 εκ. δολαρίων που ζητούσε.

Διαβάστε ακόμη: Ο Τζόνι Ντεπ δεν θέλει να κερδίσει ποτέ ένα Οσκαρ!

Την ταινία τώρα, πάντα με το σενάριο του Μπόουλ, αναλαμβάνει ο Τζέι Σι Τσάντορ, μετά τις ως τώρα τρεις μεγάλου μήκους ταινίες του, η καθεμιά από τις οποίες ξεπερνά την προηγούμενη σε θάρρος και μαεστρία, τα «Margin Call», «All Is Lost» και «A Most Violent Year». Και μπορεί αυτό να είναι όλο κι όλο που χρειάζεται ο Τζόνι Ντεπ για ν' αναδείξει όσα ξέρουμε από το παρελθόν ότι είναι ικανός να κάνει. Πόσω μάλλον όταν οι φήμες θέλουν δίπλα του να στέκεται, ως συμπρωταγωνιστής, ο Τομ Χανκς. Ας δώσουμε περιθώριο δυο χρόνια και ξανασυζητάμε τις οσκαρικές δυνατότητες του Τζόνι Ντεπ τότε.

Περισσότερος Τζόνι Ντεπ: Ραντεβού με την Αλίκη. 4 νέα teasers κι ένα τρέιλερ του «Alice Through the Looking Glass»