Buzz

Ο Τζόνι Ντεπ νιώθει μια αναγούλα με τους ηθοποιούς-τραγουδιστές. Και δε φοβάται να το πει.

στα 10

Εχει κι ο ίδιος τη μουσική πλευρά του, αλλά δεν εκμεταλλεύεται το όνομά του για να την προβάλλει. Αντίθετα, ο Ράσελ Κρόου…

Ο Τζόνι Ντεπ νιώθει μια αναγούλα με τους ηθοποιούς-τραγουδιστές. Και δε φοβάται να το πει.

Μπορεί να μη βγάζουν πάντα νόημα, αλλά τα λόγια του ο Τζόνι Ντεπ δεν τα φοβάται. Ετσι, μιλώντας στους δημοσιογράφους σε μια από τις πρεμιέρες της νέας του ταινίας, «Mortdecai», ξεσπάθωσε εναντίον των ηθοποιών που μπλέκουν την υποκριτική με τη μουσική και που κεφαλαιοποιούν τη διασημότητά τους για να δανειστούν λίγη από τη σκοτεινή λάμψη και του ροκ σταρ. «Ολη αυτή η ιδέα είναι για μένα αηδιαστική, ανέκαθεν με αηδίαζε». Κανένας χώρος για διπλωματία.

Εμμεσα, ο Τζόνι Ντεπ αναφέρεται σε συναδέλφους του σαν τον Ράσελ Κρόου και τον Τζάρεντ Λέτο (ο οποίος, για να πούμε και του στραβού το δίκιο, τα τελευταία χρόνια δούλευε μόνο ως μουσικός, μέχρι τον απρόσμενο θρίαμβο του «Dallas Buyers Club» πέρσι), γιατί, όπως εξήγησε ακόμα πιο αναλυτικά, «είναι ένα νέο είδος πολυτέλειας, όποιος έχει ένα μικρό, έστω, μερίδιο φήμης και μια κάποια μουσικότητα στην προσωπικότητά του, να φτιάχνει ένα συγκρότημα και να εκμεταλλεύεται την επιτυχία του από άλλα επαγγέλματα.»

johnnie depp 607 Τζόνι Ντεπ και Αμπερ Χερντ στην πρεμιέρα του «Mortdecai»: μουσική για τα μάτια

Βέβαια κι ο ίδιος ο Τζόνι Ντεπ έχει μια μετρημένη μουσική καριέρα, παίζει κιθάρα (όπως και το ίνδαλμά του Κιθ Ρίτσαρντς, λέμε τώρα), έχει συμμετάσχει σε άλμπουμ των Oasis και του Marilyn Manson με τον οποίο έχει εμφανιστεί και live κι έχει συμβάλλει και στο μυθικό The New Basement Tapes. Ποια είναι η διαφορά; Οτι δεν παίρνει αυτή την πλευρά του στα σοβαρά: «Είχα την τύχη να παίξω σε άλμπουμ φίλων μου και το κάνω ακόμα,» λέει ο Τζόνι Ντεπ. «Η μουσική εξακολουθεί να είναι μέρος της ζωής μου. Αλλά δε θ’ ακούσετε ποτέ την Johnny Depp Band. Κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να υπάρξει. Σιχαίνομαι την ιδέα του “ελάτε να με δείτε να παίζω κιθάρα γιατί μ’ έχετε δει και σε μια ντουζίνα ταινίες”. Αυτό δεν είναι σωστό. Θέλεις οι άνθρωποι που ακούνε τη μουσική σου να ενδιαφέρονται μόνο για τη μουσική σου.» Κι όσοι βλέπουν τις ταινίες σου, να συμπληρώσουμε, να ενδιαφέρονται γι’ αυτές κι ελπίζουμε το «Mortdecai» ν’ αναζωογονήσει την κινηματογραφική καριέρα του Τζόνι Ντεπ, που μπορεί να μη θέλει να θεωρείται μουσικός, αλλά κοντεύουμε να τον ξεχάσουμε κι ως καλό ηθοποιό.

Διαβάστε ακόμη: