Buzz

Ο Τζον Γουίλιαμς αποχαιρετά για πάντα το «Star Wars»

στα 10

Εννέα, ναι. Δέκα, όχι. Οι μουσικές βόλτες του Τζον Γουίλιαμς σ' έναν γαλαξία πολύ, πολύ μακριά τραβούν χειρόφρενο.

Ο Τζον Γουίλιαμς αποχαιρετά για πάντα το «Star Wars»

Ο Τζον Γουίλιαμς, 86 χρόνων φέτος, υποψήφιος για Όσκαρ για 51η φορά (έχει κερδίσει ήδη πέντε φορές), ένας εμβληματικός δημιουργός στην ιστορία του κινηματογράφου, ξέρει πού να βάζει... τελεία. Οπως ο ίδιος δηλώνει, η τακτική συνεργασία του με τη «Star Wars saga» ολοκληρώνεται οσονούπω.

Δείτε ακόμη: Σε έναν γαλαξία όχι και τόσο μακριά: Οι πιο όμορφες σκηνές του «Star Wars» σε ένα βίντεο

Εχοντας υπογράψει το κλασικό, πια, θέμα του «Πολέμου των Αστρων», ο Τζον Γουίλιαμς έχει συνθέσει τη μουσική για οκτώ από τις ταινίες της σειράς: τα «Star Wars», «The Empire Strikes Back», «Return of the Jedi», «Phantom Menace», «Attack of the Clones», «Revenge of the Sith», «The Force Awakens» και «The Last Jedi». Κι η επόμενη θα είναι η τελευταία.

τζον γουίλιαμς 607

Τζον Γουίλιαμς, Τζορτζ Λούκας

«Ξέρουμε ότι ο Τζέι Τζέι Εϊμπραμς ετοιμάζει το "Star Wars: Episode IX",» εξηγεί ο Τζον Γουίλιαμς «και, αν πάνε όλα καλά, θα του γράψω μουσική γι' αυτό. Ανυπομονώ. Θα ολοκληρώσει μια σειρά από εννέα ταινίες κι αυτό θα είναι αρκετό για μένα.» Το «Star Wars: Episode IX» στοχεύει στην έξοδο στις αίθουσες τον Δεκέμβριο 2019 κι αυτή θα είναι η τελευταία φορά που θ' ακούσουμε πρωτότυπο score του Τζον Γουίλιαμς για έναν γαλαξία πολύ, πολύ μακριά. Εν τω μεταξύ, φυσικά, θ' ακούσουμε τη μουσική του στο «Jurassic World: Fallen Kingdom» κι ασφαλώς μπόλικες ακόμα ταινίες.

Διαβάστε ακόμη: