Φεστιβάλ / Βραβεία

Η μέρα που ο Τζον Λέτζεντ έγινε (EGOT) Legend!

στα 10

Και Οσκαρ και Γκράμι και Τόνι και... Εμμυ πλέον για τον Τζον Λέτζεντ που μπαίνει στην εκλεκτή ομάδα των ανθρώπων που έχουν κερδίσει και τα τέσσερα μεγαλύτερα βραβεία του κόσμου του θεάματος.

Η μέρα που ο Τζον Λέτζεντ έγινε (EGOT) Legend!

Μια από τις μεγαλύτερες διακρίσεις στο Χόλιγουντ είναι να καταφέρεις κάποια στιγμή στη ζωή σου να μπεις στη λίστα των ανθρώπων που έχουν κερδίσει τα τέσσερα μεγαλύτερα βραβεία της βιομηχανίας του θεάματος: το Οσκαρ για το σινεμά, το Γκράμι για τη μουσική, το Τόνι για το θέατρο και το Εμμυ για την τηλεόραση.

Ο Τζον Λέτζεντ κέρδισε χθες το βράδυ το Εμμυ για τη live τηλεοπτική παράσταση του «Jesus Christ Superstar» και έτσι έγινε ο 13ος στη σειρά όσων αποτελούν τη λίστα των κατόχων EGOT. Μαζί του, χθες το βράδυ, για την ίδια παράσταση μπήκαν στη λίστα και οι θρυλικοί Αντριου Λόιντ Γουέμπερ και ο στιχουργός Τιμ Ράις.

Διαβάστε ακόμη: Βραβεία Emmy 2018: Οι υποψηφιότητες

EGOTS Ο Αντριου Λόιντ Γουέμπερ, ο Τζον Λέτζεντ και ο Τιμ Ράις

Οι 15 άνθρωποι που έχουν κερδίσει τα τέσσερα μεγάλα βραβεία μέχρι και σήμερα είναι:

Ο συνθέτης Ρίτσαρντ Ρότζερς, η ηθοποιός Ελεν Χέιζ, η ηθοποιός Ρίτα Μορένο, ο ηθοποιός/σκηοθέτης Σερ Τζον Γκίλγκουντ, η ηθοποιός Οντρεϊ Χέπμπορν, ο συνθέτης Μάρβιν Χάμλις, ο συνθέτης Τζόναθαν Τιούνικ, ο σκηνοθέτης Μελ Μπρουκς, ο σκηνοθέτης Μάικ Νίκολς, η ηθοποιός Γούπι Γκόλντμπερκ, ο παραγωγός Σκοτ Ρούντιν, ο συνθέτης Ρόμπερτ Λοπέζ, ο μουσικός Τζον Λέτζεντ, ο συνθέτης Αντριου Λόιντ Γουέμπερ και ο στιχουργός Τιμ Ράις.

O Τζον Λέτζεντ (Οσκαρ για το «Glory» από το «Selma, Τόνι ως παραγωγός για το «Jitney» του 2017 και πολλαπλά Grammy για την καριέρα του ως μουσικός) είναι και ο νεότερος της λίστας.

Egot

Διαβάστε ακόμη: Βενετία 2018: Tο πρώτο μεγάλο βραβείο ερμηνείας του Γουίλεμ Νταφόε... ever!