Buzz

Ακατάλληλο για παιδιά! Ο Τζον Λάσετερ της Pixar κατηγορείται για ανάρμοστη συμπεριφορά

στα 10

Κοινό μυστικό εδώ και χρόνια, η πρακτική «αποδοχής» των εργαζόμενων από τον Τζον Λάσετερ, οδήγησε τον ιδρυτή της Pixar στο να αποχωρήσει για άδεια έξι μηνών υπό το φως κατηγοριών για ανάρμοστη, σεξιστική συμπεριφορά.

Ακατάλληλο για παιδιά! Ο Τζον Λάσετερ της Pixar κατηγορείται για ανάρμοστη συμπεριφορά

Σε μια αλληλουχία αποκαλύψεων που ξεκίνησαν με τον Χάρβεϊ Γουάινστιν, συνεχίστηκαν με τον Κέβιν Σπέισι, την περίπτωση του Λούις Σι Κέι, τις κατηγορίες κατά του Τζέφρι Τάμπορ αλλά και κατά πολλών ακόμη ισχυρών του κόσμου του θεάματος, το νήμα έφτασε και στον Τζον Λάσετερ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Variety, ο Τζον Λάσετερ, συνιδρυτής της Pixar και ίσως ο πιο ισχυρός άντρας του animation παγκοσμίως, ήταν ένας «hugger», πράγμα που σημαίνει ότι εξέφραζε τόσο την αποδοχή του, όσο και τα έντονα συναισθήματα του αγκαλιάζοντας τους συνεργάτες και υπαλλήλους του. Αυτό στην περίπτωση των αντρών θεωρούνταν απλά μια ιδιαιτερότητα ενός, σύμφωνα με κοινή γνώμη, υπέροχου ανθρώπου, αλλά στην περίπτωση των γυναικών ήταν κοινό μυστικό πως έφτανε μέχρι και το σημείο της παρενόχλησης.

Οι ιστορίες θέλουν κάθε νέα υπάλληλο της Pixar να προειδοποιείται από τις υπόλοιπες να μην πλησιάζει πολύ το... αφεντικό, καθώς ο Λάσετερ τις φιλούσε στο στόμα, ενώ πολλοί μιλούν για ένα παιδί που δεν γνώριζε όρια.

Διαβάστε ακόμη: Εξι από τις γυναίκες της χρονιάς μιλούν για τη βιομηχανία, την παρενόχληση και τη διάθεση για αλλαγή

John Lasseter

Με ένα μέμο προς τους υπαλλήλους του, ο Τζον Λάσετερ αποφάσισε να πάρει μια εξάμηνη άδεια, θέλοντας έτσι να απαντήσει στα δημοσιεύματα που πληθαίνουν σχετικά με την ανάρμοστη συμπεριφορά του: «Δεν είχα ποτέ την πρόθεση. Συλλογικά, είστε για μένα ο κόσμος όλος και απολογούμαι ειλικρινά αν σας απογοήτευσα. Ειδικά θα ήθελα να απολογηθώ σε οποιονδήποτε που βρέθηκε αντιμέτωπος με μια ανεπιθύμητη αγκαλιά ή οποιαδήποτε άλλη χειρονομία ή ένιωσαν ότι ξεπέρασα τα όρια με οποιονδήποτε τρόπο.»

Είναι ενδεικτικό πως όλα τα δημοσιεύματα σχετικά με τον Τζον Λάσετερ, αναφέρουν τις προσπάθειες που έγιναν τα τελευταία χρόνια (και από την πλευρά του ίδιου του Λάσετερ) να σταματήσει το περιβάλλον τόσο στη Disney όσο και στην Pixar να είναι ανδροκρατούμενο, με την πρόσληψη γυναικών σε όλα τα τμήματα της εταιρίας.

Διαβάστε ακόμη