Buzz

«Jobs»: Ο Αστον Κούτσερ εξομολογείται…

στα 10

Υποδύεται ένα ίνδαλμα, όλου του κόσμου αλλά και δικό του, κι αυτό κάνει τον ηθοποιό να θελήσει να μοιραστεί τις σκέψεις και την αγάπη του για τον Στιβ Τζομπς.

«Jobs»: Ο Αστον Κούτσερ εξομολογείται…

Στο «Jobs», την κινηματογραφική βιογραφία του Στιβ Τζομπς, ο Αστον Κούτσερ υποδύεται τίποτα λιγότερο από τον άνθρωπο που άλλαξε το σύγχρονο κόσμο. Το γεγονός ότι ο Στιβ Τζομπς έφυγε πρόσφατα αλλά εξακολουθεί να είναι ολοζώντανος στη δική μας καθημερινότητα, έχοντας αφήσει το καθοριστικό στίγμα του στη σύγχρονη ιστορία, ανέβασε τις προσδοκίες για την απεικόνισή του στο σινεμά. Ετσι το «Jobs» αποτέλεσε την ιδανική ευκαιρία για τους ανθρώπους που περιστοίχισαν ή απλώς θαύμαζαν τον Στιβ Τζομπς να εμπλακούν στην ιστορία της ταινίας και να φορτίσουν την παραγωγή της με ακόμα μεγαλύτερη ένταση. Ο Αστον Κούτσερ, μάλλον η ιδανική επιλογή ηθοποιού για να ενσαρκώσει τη διάνοια που τόσο θαύμασε στη ζωή του, αισθάνθηκε την ανάγκη να μοιραστεί στο Quora τους λόγους που τον έκαναν να επιλέξει το ρόλο και να δώσει τον καλύτερό του εαυτό. Διαβάστε τι εξομολογείται ο Κούτσερ στο κοινό και περιμένετε ως τις 19 Σεπτεμβρίου που η ταινία βγαίνει στις ελληνικές αίθουσες από την Audio Visual.

Η επιλογή αυτού του ρόλου ήταν δύσκολη. Θαυμάζω απεριόριστα τη δουλειά που έχει κάνει ο Στιβ Τζομπς και έχω πολλούς φίλους και συναδέλφους που συνεργάστηκαν μαζί του. Ετσι, όταν διάβασα το σενάριο που δεν ήταν ακριβώς κολακευτικό για την προσωπικότητά του, είχα μεγάλες αναστολές. Αλλά επέλεξα ν’ αναλάβω τον ρόλο για τους παρακάτω συγκεκριμένους λόγους:

jobs01

Με νοιάζει. Καθώς διάβαζα το σενάριο το στομάχι μου δέθηκε κόμπος. Φανταζόμουν ηθοποιούς να παίζουν το ρόλο χωρίς να νιώθουν την αγάπη που εμπεριείχαν κάποιες από τις φαινομενικά παράλογες αποφάσεις που έπαιρνε κάποιες φορές ο Στιβ. Αν αυτή η ταινία εξελιχθεί σε μια ισχυρή ανάμνηση ενός ανθρώπου που θαυμάζω, θα ήθελα να διασφαλίσω ότι τον υποδύθηκε κάποιος που νοιάζεται για το κληροδότημά του και ασχολήθηκε αρκετά ώστε να τον ενσαρκώσει με τρόπο που οι κοντινοί του άνθρωποι να θεωρήσουν αυθεντικό.

jobs02

Η ιδέα του ρόλου με τρομοκράτησε. Εχω ανακαλύψει ότι οι μεγαλύτερες ανταμοιβές που έχω πάρει στη ζωή μου ήταν όταν άδραξα ευκαιρίες που μου προκαλούσαν φόβο. Η δυνατότητα να υποδυθώ κάποιον που όχι μόνο έζησε πραγματικά, αλλά εξακολουθεί να είναι ολοζώντανος στο zeitgeist μου φάνηκε η ύψιστη πρόκληση.

jobs03

Ηταν η τέλεια σύγκληση ανάμεσα στην τέχνη και στα ενδιαφέροντά μου. Εχω περάσει τουλάχιστον 5 χρόνια δουλεύοντας με εταιρείες τεχνολογίας που βρίσκονται στα αρχικά τους βήματα, ως επενδυτής και σύμβουλος. Κάθε φορά που αναλαμβάνεις ένα ρόλο είναι σα να κάνεις εντατικά μαθήματα πάνω στο θέμα της ταινίας. Ετσι, κάνοντας την έρευνά μου για το ρόλο, πέρασα αμέτρητες ώρες μελετώντας το ντιζάιν, τα προϊόντα και την ιστορία της τεχνολογίας. Επιπλέον μπόρεσα να γνωρίσω αρκετούς από τους συνοδοιπόρους του Στιβ που τυχαίνει να είναι τα ινδάλματα αυτού του χώρου.

jobs04

Αγαπώ αυτό που αντιπροσωπεύει η ταινία. Νομίζω ότι στην κατάσταση όπου βρίσκεται η παγκόσμια οικονομία, είναι ζωτικής σημασίας να εμπνέουμε τους νέους να χτίζουν πράγματα. Ηθελα να θυμίσω στους νέους επιχειρηματίες ότι ο Στιβ Τζομπς δεν ήταν πάντα ο «Στιβ Τζομπς», δυσκολεύτηκε, απέτυχε κι επέμεινε με πάθος για να δημιουργήσει κάτι τεράστιο που βελτίωσε τη ζωή των ανθρώπων όλου του κόσμου.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο γιατί ο σκηνοθέτης του «Jobs», Τζόσουα Μάικλ Στερν, θεωρεί ότι ο Αστον Κούτσερ ήταν η τέλεια επιλογή ηθοποιού για να ενσαρκώσει τον Στιβ Τζομπς.


Δείτε στο κλιπ «Big Picture» από το «Jobs» πώς προσεγγίζει το ρόλο του ο του Αστον Κούτσερ.


Περισσότερος «Jobs»: