Buzz

Μόνο με auteurs: Ο Χοακίν Φίνιξ ετοιμάζεται για τη νέα ταινία του Ζακ Οντιάρ

στα 10

Ο σπουδαίος Γάλλος σκηνοθέτης Ζακ Οντιάρ επιλέγει, για το αμερικανικό ντεμπούτο του, να στοιχηματίσει στον Χοακίν Φίνιξ.

Μόνο με auteurs: Ο Χοακίν Φίνιξ ετοιμάζεται για τη νέα ταινία του Ζακ Οντιάρ

Ο Ζακ Οντιάρ έχει υπογράψει κάποιες από τις ομορφότερες ευρωπαϊκές ταινίες των τελευταίων δεκαετιών («Ενας Πολύ Διακριτικός Ηρωας», «Ενας Προφήτης», «Σώμα με Σώμα»), ενώ πριν από ακριβώς ένα χρόνο τιμήθηκε με τον Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ Καννών για το «Dheepan». Και τώρα, είναι έτοιμος για το ντεμπούτο του στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και, μάλιστα, μ' ένα πρότζεκτ εξαιρετικά... αμερικανικό!

Διαβάστε ακόμη: «The Sisters Brothers» - O Ζακ Οντιάρ ετοιμάζεται για το αμερικάνικο ντεμπούτο του

Ο Οντιάρ διασκευάζει για το σινεμά το μυθιστόρημα του Πάτρικ ντε Γουιτ, «The Sisters Brothers», ένα σκοτεινά κωμικό γουέστερν, τοποθετημένο στα χρόνια του πυρετού του χρυσού και βραβευμένο με Booker. Σύμφωνα με τη σύνοψη του βιβλίου: Ο Χέρμαν Κέρμιτ Γουορμ πρόκειται να πεθάνει. Το έχει διατάξει ο αινιγματικός και παντοδύναμος άντρας, γνωστός μόνο ως Κόμοντορ και τα πρωτοπαλίκαρά του, οι αδελφοί Ιλάι και Τσάρλι Σίστερς, θα το εξασφαλίσουν. Παρότι ο Ιλάι δε μοιράζεται την όρεξη του αδελφού του για το γουίσκι και τους φόνους, δεν έχει γνωρίσει τίποτε άλλο στη ζωή του. Αλλά το θήραμά τους δεν είναι εύκολος στόχος και, στο δρόμο από το Ορεγκον προς το ορυχείο χρυστού του Γουορμ έξω από το Σακραμέντο, ο Ιλάι αρχίζει ν' αμφισβητεί το επάγγελμά του και τον εργοδότη του. Τοποθετημένη στον υπόκοσμο της αμερικανικής Δύσης του 1850, αυτή είναι μια ιστορία βίας και αδελφικής αγάπης, ένας φόρος τιμής στο γουέστερν, γεμάτος μελαγχολία και χιούμορ.

the sisters brothers book cover 607

Τα γυρίσματα του «The Sisters Brothers» θα ξεκινήσουν αυτό το καλοκαίρι, ο ένας πρωταγωνιστής έχει ήδη επιβεβαιωθεί στο όνομα του Τζον Σι Ράιλι και ο Ζακ Οντιάρ μόλις βρήκε τον δεύτερο αδελφό Σίστερς του, στο πρόσωπο του Χοακίν Φίνιξ. Ο οποίος, βέβαια, για να παίξει στην ταινία του Οντιάρ, θα πρέπει να αποσυρθεί από έναν ακόμα προκλητικό ρόλο που βρίσκεται στο καρνέ του, αυτόν του... Ιησού Χριστού, δίπλα στη Μαρία Μαγδαληνή της Ρούνι Μάρα, στο «Mary Magdalene» του Γκαρθ Ντέιβις («Top of the Lake»). Σε κάθε περίπτωση, κανείς ποτέ δε θα κατηγορήσει τον Χοακίν Φίνιξ για συμβατικές επιλογές στην καριέρα του.

Διαβάστε ακόμη: Ο Ζακ Οντιάρ μιλάει στο Flix για τις ψεύτικες πατρίδες αληθινών ανθρώπων