Buzz

Ο Χοακίν Φίνιξ δήλωσε πως κόντεψε να τρελαθεί παίζοντας τον Τζόκερ

στα 10

Δεν είναι εύκολο να παίζει κάποιος τον Κλόουν Πρίγκιπα του Εγκλήματος της Γκόθαμ Σίτι.

Ο Χοακίν Φίνιξ δήλωσε πως κόντεψε να τρελαθεί παίζοντας τον Τζόκερ

O Χοακίν Φίνιξ κατάφερε να κερδίσει μερικές από τις καλύτερες κριτικές της καριέρας του παίζοντας τον Τζόκερ στην ταινία του Τοντ Φίλιπς, η οποία έκανε την πρεμιέρα της το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε στο 76ο Φεστιβάλ της Βενετίας. Αλλά από ότι φαίνεται για να καταφέρει ο Φίνιξ να φτάσει σε αυτά τα επίπεδα ερμηνείας δεν ήταν ένα εύκολο ταξίδι.

Ο Φίνιξ, στη συνέντευξη τύπου που δόθηκε για την ταινία το Σάββατο, αποκάλυψε πως «άρχισε να τρελαίνεται» καθώς προετοιμάζονταν να παίξει τον ρόλο του διαβόητου κακού της Γκόθαμ Σίτι. Σε αυτό σημαντικό ρόλο έπαιξε το γεγονός ότι έπρεπε να χάσει πολλά κιλά, πάνω από 23, μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα. «Το πρώτο πράγμα ήταν η απώλεια βάρους, με αυτό ξεκίνησα. Από ότι αποδείχθηκε αυτό επηρεάζει αρκετά την ψυχολογία σου και αρχίζεις να τρελαίνεσαι καθώς χάνεις τόσα κιλά τόσο γρήγορα», είπε ο Φίνιξ στη συνέντευξη τύπου.

Διαβάστε ακόμα: Το «Joker» του Τοντ Φίλιπς δεν θα ακολουθεί καμία ιστορία από τα κόμικς

joker 607

Επίσης ο ίδιος παραδέχτηκε πως δεν ήθελε ο δικός του Τζόκερ να έχει ομοιότητες με των Τζακ Νίκολσον, Χιθ Λέτζερ και Τζάρεντ Λίτο και πως στόχευε σε κάτι πιο «μη αναγνωρίσιμο». «Ηθελα την ελευθερία να δημιουργήσω κάτι που να ήταν μη αναγνωρίσιμο. Πρόκειται για έναν φανταστικό χαρακτήρα και δεν ήθελα κάποιο ψυχίατρο να μπορεί να αναγνωρίσει τι είδους άνθρωπος είναι. Προσεγγίσαμε και το τι φάρμακα θα μπορούσε να παίρνει και τι θέματα θα μπορούσε να είχε, αλλά [πίστευα] πως καλύτερα θα ήταν να τα αποφύγουμε όλα αυτά. Θέλαμε να είχαμε την ελευθερία να δημιουργήσουμε αυτό που θέλαμε. Κατά την διάρκεια των γυρισμάτων, κάθε μέρα νιώθαμε πως ανακαλύπταμε νέες πτυχές του χαρακτήρα και της προσωπικότητάς του, ακόμα και μέχρι την τελευταία στιγμή.»

Διαβάστε εδώ την κριτική του Flix για την ταινία «Joker» του Τοντ Φίλιπς από το 76ο Φεστιβάλ της Βενετίας.

Η ταινία θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες στις 3 Οκτωβρίου από την Tanweer.

joker poster 607

Διαβάστε ακόμα: Ο «Joker» φοράει το καλύτερο και πιο θανατηφόρο χαμόγελό του στο τελευταίο του τρέιλερ