Buzz

Ο Τζιμ Κάρεϊ ζωγραφίζει τα «επίσημα» πορτρέτα του Ντόναλντ Τραμπ και προκαλεί το μένος των οπαδών του

στα 10

Ο 55χρονος ηθοποιός ζωγραφίζει μία σειρά από ποτρέτα του Ντόναλντ Τραμπ και προκαλεί. Επίσης: σε ένα από αυτά αναφέρεται στον Γιάννη Αντετοκούνμπο!

Ο Τζιμ Κάρεϊ ζωγραφίζει τα «επίσημα» πορτρέτα του Ντόναλντ Τραμπ και προκαλεί το μένος των οπαδών του

Ο Τζιμ Κάρεϊ είναι καλλιτέχνης. Οχι απλά κωμικός, όχι απλά ηθοποιός. Το ότι ζωγραφίζει δεν είναι κάτι που το έκρυψε ποτέ (το έχει αναφέρει σε συνεντεύξεις στο παρελθόν και υπάρχουν έργα του στο google), το ντοκιμαντέρ «I Needed Color» (σκηνοθεσία: Ντέβιντ Μπάσελ) μάς αποκάλυψε σε έκταση τα έργα του, αλλά και την ανάγκη να δουλέψε με χρώμα σε μια σκοτεινή εποχή: την Αμερική του Ντόναλντ Τραμπ «που και να μην είσαι καταθλιπτικός, σε ρίχνει στην κατάθλιψη».

Σε αυτό το εξάλεπτο ντοκιμαντέρ, ο Κάρεϊ ομολογούσε ότι η ζωγραφική τον έσωσε από τα σκοτάδια:

«Αυτό που κάνεις στη ζωή σου σε έχει επιλέξει. Εσύ μπορείς να επιλέξεις να το αγνοήσεις. Μπορείς να διαλέξεις να κάνεις κάτι πιο ασφαλές. Ομως αυτό είναι μέσα σου. Οταν κατάλαβα την ανάγκη να ζωγραφίσω, έπαθα εμμονή. Οι πίνακες κατέκλυσαν το σπίτι μου, τους τοίχους, το πάτωμα, τα έπιπλα. Ετρωγα πάνω τους...»

Μπείτε στο ατελιέ του: The eternal sunshine of his talent: Ο Τζιμ Κάρεϊ είναι εξαιρετικός ζωγράφος!

jim carrey painting 607 2

jim carrey painting 607 3

Σήμερα, περνάει στην αντεπίθεση. Μία σειρά από πορτρέτα του Ντόναλντ Τραμπ, της οικογένειάς του (η διαβόητη φωτογραφία των κυνηγών γιων του να ποζάρουν δίπλα στο κουφάρι ενός ελέφαντα αηδίασε τον Κάρεϊ), μελών της κυβέρνησής του, έχουν κατακλύσει το ατελιέ του.

Και το λογαριασμό του στο twitter όπου τα ποστάρει και δέχεται τη στήριξη των anti-Trump πολιτών, αλλά και την επίθεση και το μένος των οπαδών του. Πολλοί μάλιστα τον απειλούν ότι θα έχει την τύχη της Κάθι Γκρίφιν (της stand up κωμικού που κυνηγήθηκε ακόμα κι από το FBI για τη φωτογραφία της με το κομμένο κεφάλι του Τραμπ).

Διαβάστε κι αυτό: Ο Τζιμ Κάρεϊ υπερασπίζεται την Κάθι Γκρίφιν: «είναι στη φύση της κωμωδίας να ξεπερνά τα όρια»

Αλλά ο Κάρεϊ δεν φαίνεται να έχει τίποτα να χάσει. Και τραβάει το πολιτικό του σχόλιο στα άκρα. Το παιδικό τραγουδάκι "I Scream / You Scream / We all Scream / for Ice Cream" γίνεται έμπνευση για το πόσο αυτός ο Πρόεδρος έχει φέρει τους πολίτες στα όριά τους. Η πλήρης απαξίωση των γυναικών, οι συνεχείς απιστίες του με πορνοστάρ (κάτι που δεν ταιριάζει με τα φρονήματα της θρησκόπληκτης διακυβέρνησής του), οι αλαζόνες, ηλίθιοι γιοι του (η λεζάντα στο πορτρέτο τους ήταν #teamelephant), η ακόμα πιο υπέρ της NRA απόφαση να οπλίζονται οι καθηγητές στα σχολεία - όλα ανακατεύονται με το πινέλο του πάντα αιρετικού στη σάτιρα Κάρεϊ.

Δείτε τα πορτρέτα:

Jim Carrey anti trump portraits 607 1 Jim Carrey anti trump portraits 607 1a

Jim Carrey anti trump portraits 607 8

Jim Carrey anti trump portraits 607 2

Jim Carrey anti trump portraits 607 9

Jim Carrey anti trump portraits 607 10

Jim Carrey anti trump portraits 607 3

Jim Carrey anti trump portraits 607 5

Jim Carrey anti trump portraits 607 6

Jim Carrey anti trump portraits 607 7

Και μια έκπληξη για το τέλος: τι συνδέει τον Γιάννη Αντετοκούνμπο με τον Ντόναλντ Τραμπ;

Jim Carrey anti trump portraits 607 4

Διαβάστε περισσότερα: