Φεστιβάλ / Βραβεία

Ο Λουκιανός Μοσχονάς για δεύτερη συνεχόμενη φορά στο Φεστιβάλ του Λοκάρνο με το «Jeunes Hommes à la Fenêtre»

στα 10

Στο διαγωνιστικό τμήμα των ταινιών μικρού μήκους Pardi di Domani θα κάνει την πρεμιέρα του η νέα ταινία του Λουκιανού Μοσχονά.

Ο Λουκιανός Μοσχονάς για δεύτερη συνεχόμενη φορά στο Φεστιβάλ του Λοκάρνο με το «Jeunes Hommes à la Fenêtre»

Δυο γραφίστες στο γραφείο, κατά λάθος, αρχίζουν να παίζουν με τις δυνατότητες ενος άδειου σκάνερ. Επιχειρούν διάφορες υποθέσεις, σιγά-σιγά ανοίγονται ο ένας στον άλλον, και ξεχνούν τις παράξενες εικόνες - μέχρι που ξεχνούν τους ίδιους τους τους εαυτούς.

Αυτή είναι η υπόθεση της νέας ταινίας μικρού μήκους του Λουκιανού Μοσχονά, «Jeunes Hommes à la Fenêtre», που θα διαγωνιστεί στο 70ό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λοκάρνο στο τμήμα Pardi di Domani, ένα μόλις χρόνο μετά το «Manodopera», την προηγούμενη μικρού μήκους του δημιουργού που διαγωνίστηκε στο ίδιο ακριβώς τμήμα στο Φεστιβάλ.

Το «Jeunes Hommes à la Fenêtre» διαρκεί 18 λεπτά, είναι μια παραγωγή της γαλλικής ΑΚΑ productions και καθιερώνει πλέον το δημιουργό του - εκτός από ήδη αγαπημένο σκηνοθέτη του Φεστιβάλ - ως ένα από τα πολλά υποσχόμενα νέα ονόματα του ευρωπαϊκού σινεμά.

Jeunes Hommes a la Fenetre 607

Γεννημένος το 1985 στην Αθήνα, ο Λουκιανός Μοσχονάς σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών στην Λυόν, και στο Le Fresnoy στην Λιλ. Οι μικρού μήκους του προβλήθηκαν και βραβεύτηκαν σε πολλά διεθνή φεστιβάλ - Janela, DocumentaMadrid, New Directors New Films in NY, Ανζέρ - με το «Manodopera» του 2016 να κάνει πρεμιέρα στο διαγωνιστικό τμήμα Pardi di Domani του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λοκάρνο. Αυτήν την εποχή, ο Λουκιανός Μοσχονάς ετοιμάζει την πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία «Ούτε Θεός, Ούτε Αφέντης», ένα λοξό και ταξικό μελόδραμα, ατελείωτων γκρεμισμάτων και ανακαίνισης ανάμεσα σε πραγματικότητα και φαντασιακό, σ' ένα αθηναϊκό διαμέρισμα, βασισμένο στο «Manodopera».

To 70ό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λοκάρνο διεξάγεται φέτος από τις 2 μέχρι και τις 12 Αυγούστου 2017