Buzz

Το περίεργο casting της ημέρας: Η Τζέσικα Τσαστέιν θα υποδυθεί την Ινγκριντ Μπέργκμαν!

στα 10

Το «Seducing Ingrid Bergman», που ανακοινώθηκε μόλις στο Φεστιβάλ Καννών, θα αφηγείται τη θυελλώδη ερωτική ιστορία της Σουηδής σταρ με τον διάσημο πολεμικό φωτογράφο Ρόμπερτ Κάπα.

Το περίεργο casting της ημέρας: Η Τζέσικα Τσαστέιν θα υποδυθεί την Ινγκριντ Μπέργκμαν!

Μπορεί η Τζέσικα Τσαστέιν να βρίσκεται στις Κάννες ως μέλος της κριτικής επιτροπής που θα αποφασίσει για τον Χρυσό Φοίνικα του 70ού Φεστιβάλ, αυτό δεν σημαίνει ωστόσο ότι –όπως όλοι όσοι βρίσκονται στην Κρουαζέτ, άλλωστε!– δεν θα εκμεταλλευτεί την ευκαιρία για να προωθήσει και τα δικά της σχέδια.

Κι όπως ανακοινώθηκε χτες, ένα από αυτά είναι και το «Seducing Ingrid Bergman», στο οποίο η Τζέσικα Τσαστέιν θα κρατάει ρόλο τόσο πρωταγωνίστριας όσο και παραγωγού, με την εταιρεία της, Freckle Films.

Σε ένα από τα πιο περίεργα casting που ακούσαμε εδώ και καιρό, και στο πνεύμα της εποχής που θέλει τουλάχιστον ένα biopic κάποιας διάσημης προσωπικότητας να ανακοινώνεται κάθε εβδομάδα (θυμηθείτε εδώ και εδώ μερικά από τα πιο πρόσφατα), η Αμερικανίδα ηθοποιός θα υποδυθεί την Ινγκριντ Μπέργκμαν.

Διαβάστε ακόμη: Η Ιζαμπέλ Ιπέρ και η Τζέσικα Τσαστέιν μιλούν για το «δικό» τους Φεστιβάλ Καννών

Ingrid Bergman 607 Η Ινγκριντ Μπέργκμαν και ο Ρόμπερτ Κάπα φωτογραφημένοι στο Βερολίνο το 1945, τη χρονιά της γνωριμίας τους

Η ταινία θα βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Βρετανού συγγραφέα Κρις Γκρίνχαλτζ, το οποίο αφηγείται τη θυελλώδη ερωτική ιστορία της Σουηδής σταρ με τον διάσημο Ούγγρο πολεμικό φωτογράφο Ρόμπερτ Κάπα.

Η απουσία φυσικής ομοιότητας ανάμεσα στην Τσαστέιν και την πρωταγωνίστρια της «Καζαμπλάνκα», ωστόσο, είναι το μικρότερο από τα δυνητικά προβλήματα μιας τέτοιας ταινίας (είμαστε σίγουροι ότι το ταλέντο της Τσαστέιν κι ένα πετυχημένο μακιγιάζ μπορούν να ξεπεράσουν αυτόν τον σκόπελο), καθώς το σενάριο υπογράφει ο Αράς Αμέλ, υπεύθυνος για μια από τις χειρότερες ταινίες έναρξης που γνώρισε τα τελευταία χρόνια το Φεστιβάλ Καννών: το «Γκρέις του Μονακό», με τη Νικόλ Κίντμαν στο ρόλο της Γκρέις Κέλι, το οποίο δεν κυκλοφόρησε καν στις αμερικανικές αίθουσες, αλλά εξορίστηκε στον τηλεοπτικό Καιάδα του Lifetime!

Προς το παρόν, το πρότζεκτ αναζητά ακόμα σκηνοθέτη, οπότε ας ελπίσουμε ότι το «Seducing Ingrid Bergman» θα έχει καλύτερη τύχη.

Seducing Ingrid Bergman cover 607

Διαβάστε ακόμη