Buzz

Τζέσικα Τσαστέιν, Μαριόν Κοτιγιάρ και Πενέλοπε Κρουζ σε all-star cast κατασκοπικό θρίλερ

στα 10

Η ιδέα ανήκει στην ίδια την Τσαστέιν, η οποία συγκέντρωσε γύρω της ένα δυναμικό γυναικείο καστ κι επιστράτευσε τον σκηνοθέτη της στο «X-Men: Dark Phoenix», Σάιμον Κίνμπεργκ, για να αναλάβει τη σκηνοθεσία.

Τζέσικα Τσαστέιν, Μαριόν Κοτιγιάρ και Πενέλοπε Κρουζ σε all-star cast κατασκοπικό θρίλερ

Η Τζέσικα Τσαστέιν σίγουρα δεν χάνει ευκαιρία να δημιουργήσει η ίδια τους ρόλους που θέλει να ερμηνεύσει. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά κατάφερε να συγκεντρώσει δίπλα της ένα all-star γυναικείο cast για να πρωταγωνιστήσουν σε ένα σύγχρονο κατασκοπικό θρίλερ με τον τίτλο «355», το οποίο θα βαδίζει στα πρότυπα του «The Bourne Identity» και των «Επικίνδυνων Αποστολών», και διαθέτει βάσιμες φιλοδοξίες για ένα πιθανό franchise.

Η Τσαστέιν, η οποία ομολογεί τόσο την αγάπη της για τις κατασκοπικές ταινίες όσο κι ότι επιθυμούσε διακαώς να πρωταγωνιστήσει ξανά σε ένα γυναικείας δυναμικής φιλμ από την εποχή του «The Help», συνέλαβε την ιδέα για το «355» κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της για τον ρόλο της στο «Zero Dark Thirty» της Κάθριν Μπίγκελοου: «Πράκτορας 355 ήταν η κωδική ονομασία για μια γυναίκα κατάσκοπο κατά τη διάρκεια της Αμερικανικής Επανάστασης. Ηταν μια από τις πρώτες κατασκόπους των ΗΠΑ και η ταυτότητά της παραμένει ακόμα άγνωστη. Για πολλές από τις γυναίκες που δουλεύουν στη CIA και σε άλλους παρόμοιους οργανισμούς, ο Κωδικός 355 αποτελεί έναν παγκόσμιο λαϊκό όρο για τη γυναίκα κατάσκοπο. Είναι η αόρατη γυναίκα που δεν κατονομάστηκε ποτέ».

Διαβάστε ακόμη: «Woman Walks Ahead»: μία αληθινή ιστορία, μία ακόμα δυνατή ηρωίδα για την Τζέσικα Τσαστέιν

355 cast 607

Μια σειρά από τέτοιους θηλυκούς χαρακτήρες θα υποδυθούν στο φιλμ η Τσαστέιν, η Μαριόν Κοτιγιάρ, η Πενέλοπε Κρουζ, η Λουπίτα Νιόνγκο και η Κινέζα σταρ Φαν Μπινγκμπινγκ σε ότι μοιάζει με το πιο πολυσυλλεκτικό και δυναμικό γυναικείο καστ μετά το επερχόμενο «Ocean's 8».

Οι πέντε ηθοποιοί θα ερμηνεύσουν πράκτορες από όλο τον κόσμο, οι οποίες ενώνουν τις δυνάμεις τους προκειμένου να αποτρέψουν μια εγκληματική οργάνωση από τη δημιουργία ενός υπερόπλου που θα μπορούσε να βυθίσει τον πλανήτη στο χάος. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το σχέδιο είναι η πρώτη ταινία να περιγράψει τη δημιουργία της ομάδας, με πιθανές επόμενες ταινίες να αφοσιώνονται στην κοινή τους δράση, αφιερώνοντας ισάξιο κινηματογραφικό χρόνο σε όλους τους χαρακτήρες.

Η Τσαστέιν έχει ήδη επιστρατεύσει και τον σκηνοθέτη που θα αναλάβει την ταινία, στο πρόσωπο του Σάιμον Κίνμπεργκ, ο οποίος πραγματοποίησε το σκηνοθετικό του ντεμπούτο με το νέο κινηματογραφικό κεφάλαιο στη μυθολογία των X-Men, «X-Men: Dark Phoenix», ενώ το σενάριο υπογράφει η θεατρική συγγραφέας και σεναριογράφος Τερέζα Ρέμπεκ.

Προς το παρόν, το πρότζεκτ πρόκειται να αναζητήσει αγοραστές, χρηματοδότες και διανομείς στο προσεχές Φεστιβάλ Καννών, όμως κάτι μας λέει ότι με αυτό το καστ δεν θα δυσκολευτεί ιδιαίτερα να τους βρει.

Διαβάστε ακόμη