Buzz

Η Τζέσικα Τσαστέιν ασκεί πίεση στο θέμα της ισότητας στο Χόλιγουντ

στα 10

Δεν φτάνει να κάνεις δηλώσεις σε συνεντεύξεις σου. Πρέπει να το αποφασίσεις και να το εφαρμόσεις έμπρακτα. Κι η Τζέσικα Τσαστέιν πλέον απαιτεί ισότητα με τους άντρες συμπρωταγωνιστές της.

Η Τζέσικα Τσαστέιν ασκεί πίεση στο θέμα της ισότητας στο Χόλιγουντ

Η Τζέσικα Τσαστέιν είναι μία από τις πρωταγωνίστριες που έχουν μιλήσει αρκετές φορές για το υπαρκτό ακόμα πρόβλημα ανισότητας στην αγορά εργασίας: οι γυναίκες ηθοποιοί αμοίβονται με το 60% των μισθών των αντρών συναδέλφων τους. Καμιά φορά το ποσοστό είναι ακόμα μικρότερο (οι όχι-λευκές ηθοποιοί μπορεί και να πάρουν το ένα δέκατο της αμοιβής του λευκού πρωταγωνιστή).

Θυμηθείτε τι είχε πει στο Flix: «Στη δουλειά μας δεν έχουμε ίσες ευκαιρίες, ούτε ίση μεταχείριση, ούτε ίδιους μισθούς. Γιατί;»

jessica chastain 607 4

Η 40χρονη Τσαστέιν αποφάσισε να κάνει κάτι για αυτό, κι όχι μόνο δηλώσεις.

«Αποφάσισα να μην αποδέχομαι πλέον δουλειές που θα πληρώνομαι λιγότερο από τον άντρες συμπρωταγωνιστές μου» δήλωσε πρόσφατα. «Δε θα το επιτρέψω αυτό ξανά στην ζωή μου».

Διαβάστε κι αυτό: «Ράσελ, καλύτερα να μασάς, παρά να μιλάς!» Η Τζέσικα Τσαστέιν απαντά στα σχόλια του Ράσελ Κρόου για τις γυναίκες ηθοποιούς

jessica chastain 607 2

«Θυμάμαι μία ομιλία που είχε δώσει η Εϊμι Πασκάλ, λίγο μετά το σκάνδαλο με τη Sony. Είχε πει χαρακτηριστικά ότι ο λόγος που δεν πληρώνονται ισότιμα οι γυναίκες στο Χόλιγουντ είναι γιατί δεν ζητάνε περισσότερα. Κι ότι οι γυναίκες ηθοποιοί αισθάνονται ευγνωμοσύνη που τις επιλέγουν, οπότε δεν βάζουν όρους. Θυμάμαι πόσο με ενόχλησα τα λόγια της. Τσαντίστηκα πάρα πολύ. Μετά όμως σκέφτηκα γιατί να θύμωσα τόσο; Γιατί είχε κάτι αγγίξει που είναι αλήθεια...»

Θυμηθείτε αναλυτικά: Seriously? Η Εϊμι Πασκάλ ρίχνει το φταίξιμο της χολιγουντιανής εργασιακής ανισότητας... στις γυναίκες!

jessica chastain 607 3

«Πρόσφατα απέρριψα μία τεράστια ευκαιρία» συνέχισε η Τσαστέιν. «Για μένα δεν ήταν ένας ρόλος που θα τον έκανα για τα χρήματα. Ομως η ανισότητα στους μισθούς είναι ένα βαθιά ριζωμένο κατεστημένο που πρέπει να σπάσει. Εξήγησα τους λόγους μου, έθεσα τους όρους μου, δεν επέστρεψαν με αντιπρόταση. Αμέσως μετά πανικοβλήθηκα. Σκέφτηκα: "τι κάνω, μήπως κάνω λάθος;" Ομως, όχι. Γιατί τα νέα κυκλοφόρησαν στα στούντιο. Αν πάρεις μία τέτοια θέση, δημιουργείς μία κατάσταση. Αν οι γυναίκες συνάδελφοί μου το κάνουν επίσης αυτό, μπορεί κάτι να καταφέρουμε. Πάνως τώρα έχω μία φήμη που με ακολουθεί: "μη φέρετε μια άδικη πρόταση στην Τζέσικα Τσαστέιν, θα την απορρίψει". Μπορεί να έχασα μία ταινία, αλλά κέρδισα όρια. Χάραξα την πορεία μου, ξεκάθαρα.»

Διαβάστε περισσότερα: