Buzz

Ο Τζέρεμι Ποντέσουα του Game of Thrones έρχεται στην Ελλάδα για ένα μοναδικό masterclass

στα 10

Τη Δευτέρα 7 Μαΐου, στον κινηματογράφο Δαναό, το Film Department του SAE Creative Media College σε προσκαλεί σε ένα μοναδικό masterclass που θα σε βάλει πίσω από τις κάμερες του Game of Thrones!

Ο Τζέρεμι Ποντέσουα του Game of Thrones έρχεται στην Ελλάδα για ένα μοναδικό masterclass

Ο Καναδός σκηνοθέτης Τζέρεμι Ποντέσουα, μπορεί να έγινε γνωστός κινηματογραφικά από ταινίες όπως τα «Eclipse» (1994), «Five Senses» (1999) και «Fugitive Pieces» (2007), αλλά η μεγαλύτερή του καταξίωση κι εμπειρία ήρθε από τη μικρή οθόνη. Υπογράφοντας επεισόδια για μερικές από τις καλύτερες τηλεοπτικές σειρές: «Six Feet Under», «Nip/Tuc», «Queer as Folk», «Dexter», «Boardwalk Empire», «The Pacific», «True Detective», με πιο πρόσφατη το «Here and Now» του Αλαν Μπολ.

Από το 2014 έχει συνεργαστεί με τους δημιουργούς του «Game of Thrones» σκηνοθετώντας μερικά από τα πιο κρίσιμα (κι επικά) επεισόδια των τριών τελευταίων κύκλων: το 5ο και το 6ο της πέμπτης σεζόν (για τα οποία κέρδισε και υποψηφιότητα για ΕΜΜΥ) το 1ο και το 2ο του έκτου κύκλου, καθώς και την πρεμιέρα και το μεγάλο φινάλε του έβδομου.

Δήλωσε συμμετοχή: sae.edu/grc/jeremy-podeswa- masterclass

Jeremy Podeswa 607 1

Για αυτό και η αποδοχή της πρόσκλησης του Film Department του SAE Creative Media College να έρθει στην Αθήνα και να παραδώσει ένα μοναδικό masterclass είναι ένα σημαντικό δώρο για όσους θέλουν να μάθουν πώς στήνονται, προετοιμάζονται και γυρίζονται οι υπερπαραγωγές της μικρής οθόνης, που τα τελευταία χρόνια ξεπερνούν σε τόλμη, βλέμμα και άποψη τις φορμαλιστικές κινηματογραφικές.

Jeremy Podeswa 607

Σημειώστε λοιπόν: Δευτέρα 7 Μαϊου στις 17.30 στον αγαπημένο μας κινηματογράφο Δαναό, ο Τζέρεμι Ποντέσουα σας περιμένει για ένα χορταστικό δίωρο masterclass, το οποίο θα συντονίσει ο Head of Film Department της SAE Λευτέρης Χαρίτος.

Πώς είναι η εμπειρία να σκηνοθετείς πολλά και διαφορετικά είδη, αλλά και ποιες οι διαφορές μεταξύ τηλεόρασης και σινεμά για έναν σκηνοθέτη; Πόσο δύσκολη είναι η διαχείριση σειρών μεγάλου προϋπολογισμού όπως στην περίπτωση του «Game Of Thrones»; Ποια η πρόκληση και η δυσκολία των special effects στο έργο ενός σκηνοθέτη; Πώς βλέπει το μέλλον της βιομηχανίας και των online platforms (Netflix, Amazon, Hulu);

Jeremy Podeswa 607 2

Το masterclass διοργανώνεται για τους σπουδαστές και απόφοιτους της SAE, ενώ θα υπάρξει και περιορισμένος αριθμός θέσεων για ενδιαφερόμενους εκτός SAE (μελλοντικούς σπουδαστές, νέους ή έμπειρους επαγγελματίες από το χώρο του κινηματογράφου και του θεάματος γενικότερα). Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Για την ομαλή διεξαγωγή του masterclass παρακαλείσθε να βρίσκεστε στον Δαναό στις 17:00. Η είσοδος θα επιτραπεί μόνο στους κατόχους Eventbrite εισιτηρίου (εκτυπωμένο ή σε ηλεκτρονική μορφή).

Δήλωσε συμμετοχή: sae.edu/grc/jeremy-podeswa- masterclass

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την υπεύθυνη της εκδήλωσης Ελίνα Κοστανιάν (e.kostanian@sae.edu ή στο 210 3217661, καθημερινά 12:00 - 20:00)

Διαβάστε περισσότερα: