Buzz

Θύτης και Θύμα: Η Τζένιφερ Λόρενς έχει την τελευταία λέξη για τις γυμνές φωτογραφίες που της άλλαξαν τη ζωή

στα 10

Από το εξώφυλλο του νέου Vanity Fair, η Τζένιφερ Λόρενς εκτοξεύει τα πυρά της για την υπόθεση της διαρροής των γυμνών φωτογραφιών που η ίδια περιγράφει ως ένα «σεξουαλικό έγκλημα».

Θύτης και Θύμα: Η Τζένιφερ Λόρενς έχει την τελευταία λέξη για τις γυμνές φωτογραφίες που της άλλαξαν τη ζωή

«Απλα και μόνο επειδή είμαι δημόσιο πρόσωπο, απλά και μόνο επειδή είμαι ηθοποιός, δεν σημαίνει ότι έχω δώσει δικαίωμα για κάτι τέτοιο. Δεν σημαίνει ότι αυτά έρχονται ως πακέτο. Είναι το σώμα μου, θα έπρεπε να είναι η επιλογή μου και το γεγονός πως δεν είναι επιλογή μου είναι ολοκληρωτικά αηδιαστικό. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι ζούμε σε έναν τέτοιο κόσμο.»

Με εύστοχο τίτλο «Θύτης και Θύμα» (με ευθεία αναφορά στο ρόλο της στο «Hunger Games» και την ιστορία με τη διαρροή των γυμνών φωτογραφιών που αναστάτωσε το Χόλιγουντ πριν λίγο καιρό), το Vanity Fair αφιερώνει το εξώφυλλό του στην Τζένιφερ Λόρενς, δίνοντας της τον απαραίτητο χώρο για να πει τη δική της τελευταία λέξη για όλα όσα συνοδεύουν τη πιο ταχύτατα ανερχόμενη νεαρή ηθοποιό των τελευταίων χρόνων.

Jennifer Lawrence

«Μπήκα στον πειρασμό να γράψω κάτι μετά τη δημοσίευση των φωτογραφιών, αλλά καθε τι που προσπάθησα να γράψω με έκανε είτε να κλαίω είτε να θυμώνω. Ξεκίνησα να γράψω μια απολογία, αλλά δεν έκανα κάτι για το οποίο πρέπει να ζητήσω συγνώμη. Βρισκόμουν σε μια υγιή, υπέροχη σχέση για τέσσερα χρόνια. Ζούσαμε μακριά ο ένας από τον άλλον και το αγόρι σου έχει δύο επιλογές: ή θα κοιτάζει πορνό ή εσένα. Δεν είναι ένα σκάνδαλο. Είναι σεξουαλική παρενόχληση. Είναι αηδιαστικό. Ο νόμος πρέπει να αλλάξει και εμείς πρέπει να αλλάξουμε. Τα sites είναι υπεύθυνα για ό,τι συμβαίνει. Και μόνο το γεγονός πως κάποιος μπορεί να εκτεθεί σεξουαλικά και να παραβιαστεί η ιδιωτική του ζωή και η πρώτη σκέψη που περνάει από το μυαλό κάποιου είναι να βγάλει κέρδος από αυτό, με ξεπερνάει. Δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου σε τόσο μεγάλη απόσταση από την ανθρωπιά. Δεν μπορώ να φανταστώ πως κάποιοι είναι τόσο επιπόλαιοι, απρόσεκτοι και άδειοι. Εχουμε επιλογή. Δεν χρειάζεται να είσαι ένας άνθρωπος που διαδίδει αρνητικότητα και ψεύδη για να ζήσεις. Μπορείς αντί γι' αυτό να κάνεις κάτι καλό. Να είσαι καλός. Ας κάνουμε όλοι αυτήν την επιλογή και τα πράγματα θα είναι καλύτερα»

Διαβάστε εδώ αναλυτικά όλα όσα συνέβησαν μετά τη μεγαλύτερη διαρροή γυμνών φωτογραφιών στην ιστορία του Χόλιγουντ


«Οποιοσδήποτε κοίταξε αυτές τις φωτογραφίες, διέπραξε σεξουαλική παρενόχληση. Θα έπρεπε να ντρέπεται. Ακόμη και οι άνθρωποι που ξέρω και αγαπώ και είδαν τις φωτογραφίες, δεν μπορώ να τους θυμώσω αλλά την ίδια στιγμή σκέφτηκα πως δεν έδωσα σε κανέναν την άδεια να δουν το γυμνό μου σώμα. Οταν χρειάστηκε να πάρω τον πατέρα μου και να του πω τι έχει συμβεί... δεν με ενδιαφέρει πόσα χρήματα πήρα για το "The Hunger Games". Σας διαβεβαιώ, το δίλημμα ανάμεσα σε αυτά τα χρήματα και στο τηλεφώνημα στον πατέρα σου για να του πεις πως έχει συμβεί κάτι τέτοιο είναι τεχνητό. Ευτυχώς, έπαιζε γκολφ εκείνη την ώρα και ήταν σε καλή διάθεση. Ο χρόνος είναι γιατρός. Δεν κλαίω πια για όλο αυτό. Δεν μπορώ να είμαι πλέον θυμωμένη. Δεν μπορώ να στηρίξω την ευτυχία μου στη σύλληψη αυτών των ανθρώπων γιατί αυτό μπορεί να μην συμβεί ποτέ. Απλά πρέπει να βρω την ηρεμία μου.»

Διαβάστε ακόμη: