Buzz

Η Τζένιφερ Λόρενς ετοιμάζεται ήδη για τα (επόμενα) Οσκαρ, με τον ρόλο της Ζέλντα Φιτζέραλντ

στα 10

Παραγνωρισμένη συγγραφέας, σχιζοφρενής και σύζυγος του Φράνσις Σκοτ Φιτζέραλντ σε ταινία εποχής του Ρον Χάουαρντ: Αν υπήρχε ένα σίγουρο στοίχημα για τα Οσκαρ, τότε μάλλον είναι αυτό.

Η Τζένιφερ Λόρενς ετοιμάζεται ήδη για τα (επόμενα) Οσκαρ, με τον ρόλο της Ζέλντα Φιτζέραλντ

Από τα blockbuster franchises του «Hunger Games» και των «X-Men» μέχρι τις οσκαρικές συνεργασίες της με τον Ντέιβιντ Ο. Ράσελ και την αξιολάτρευτη δημόσια περσόνα της, η Τζένιφερ Λόρενς έχει χτίσει μια εξαιρετικά υπολογισμένη καριέρα στο Χόλιγουντ, μετατρέποντας τον εαυτό της σε μια από τις μεγαλύτερες σταρ του μέσα σε λίγα μόλις χρόνια, έστω κι αν θα μπορούσε κανείς να χαρακτηρίσει τις επιλογές της υπερβολικά «ασφαλείς».

Το σίγουρο πάντως είναι ότι αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει σύντομα, καθώς η Λόρενς έχει βάλει στο μάτι τον ρόλο της βασανισμένης Ζέλντα Φιτζέραλντ, σε μια ταινία που φαντάζει ήδη ως ένα σίγουρο χαρτί για τα Οσκαρ του 2018 (ή όποιας χρονιάς βρει την ταινία ολοκληρωμένη).

Διαβάστε ακόμη: «Αν πεθάνεις, θα πεθάνω»: η Τζένιφερ Λόρενς κι ο Κρις Πρατ ερωτεύονται στο διάστημα στο trailer του «Passengers»

Zelda Fitzerald 607 Η Ζέλντα και ο Φράνσις Σκοτ Φιτζέραλντ

Εχοντας τον προσωρινό τίτλο «Zelda», το φιλμ θα βασίζεται στο best seller, υποψήφιο για βραβείο Πούλιτζερ βιογραφικό βιβλίο της Νάνσι Μίλφορντ, το οποίο ξετυλίγει την πολυτάραχη ζωή της Ζέλντα Σάιρ, μετέπειτα Ζέλντα Φιτζέραλντ.

Μούσα του Φράνσις Σκοτ Φιτζέραλντ, τον οποίο παντρεύτηκε το 1920, αλλά και ταλαντούχα συγγραφέας και η ίδια, η Ζέλντα Φιτζέραλντ πάλεψε μάταια να ξεφύγει από τη σκιά του συζύγου της, διαγνώσθηκε με σχιζοφρένεια το 1930 και πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της υπόλοιπης ζωής της μπαινοβγαίνοντας σε νοσοκομεία και σανατόρια, μέχρι και τον θάνατό της σε μια πυρκαγιά το 1943.

Zelda Fitzgerald 607

Ακριβώς, δηλαδή, το είδος της ιστορίας βασανισμένων, αληθινών ηρώων και θυελλωδών ερωτικών σχέσεων που το Χόλιγουντ λατρεύει – και συνήθως επιβραβεύει. Πόσο μάλλον όταν αυτό θα έχει τη σφραγίδα ενός αγαπημένου (όσο και άνισου) σκηνοθέτη της Ακαδημίας, του Ρον Χάουαρντ, ο οποίος προς το παρόν είναι υπεύθυνος για την εξέλιξη του πρότζεκτ, αλλά ενδεχομένως να αναλάβει και καθήκοντα σκηνοθέτη.

Διαβάστε ακόμη