Buzz

Από τον τρόμο του «Babadook» στον τρομερό έρωτα του «Alice+Freda»

στα 10

Η Τζένιφερ Κεντ, μετά την επιτυχία του ντεμπούτου της, «Babadook», συνεχίζει με την πραγματική ιστορία του διασημότερου λεσβιακού εγκλήματος πάθους.

Από τον τρόμο του «Babadook» στον τρομερό έρωτα του «Alice+Freda»

Με το «Babadook: Οι Σελίδες του Τρόμου», την πρώτη της μεγάλου μήκους ταινία, η Αυστραλέζα Τζένιφερ Κεντ πήρε ξαφνικά τη θέση μιας από τις πιο ενδιαφέρουσες σκηνοθέτες των ημερών: η ταινία κινήθηκε θαυμάσια εμπορικά, ενώ πολλοί κριτικοί την αντιμετώπισαν ως την καλύτερη ταινία τρόμου της δεκαετίας. Το Flix έβαλε στο «Babadook» τέσσερα αστεράκια - διαβάστε ολόκληρη την κριτική για την ταινία εδώ. Η Τζένιφερ Κεντ, ωστόσο, φαίνεται ότι εκτός από καλή σκηνοθέτης είναι και έξυπνη, μια κι επιλέγει για επόμενο πρότζεκτ της μια διάσημη ιστορία πάθους κι εγκλήματος, αλλάζοντας ύφος και στιλ αλλά παραμένοντας στο θέμα της σύνδεσης της αγάπης με τον τρόμο. Η νέα της ταινία θα λέγεται «Alice+Freda» και βασίζεται στο μυθιστόρημα της Αλέξις Κόου, εμπνευσμένο με τη σειρά του από τον έρωτα της Αλις Μίτσελ και της Φρίντα Γουορντ.

Δείτε ακόμη: Φωτογραφική ωδή στον Τρόμο

alice and freda 607 Αλις Μίτσελ, Φρίντα Γουορντ

Το 1892 ολόκληρη η Αμερική μιλούσε για μια έφηβη δολοφόνο - όχι τόσο για το έγκλημά της, όσο για τα κίνητρά της. Η 19χρονη Αλις Μίτσελ είχε προσπαθήσει να μεταμφιεστεί σε άντρα προκειμένου να παντρευτεί τη 17χρονη αρραβωνιαστικιά της, Φρίντα Γουορντ, αλλά όταν η οικογένεια της Φρίντα ανακάλυψε την ερωτική αλληλογραφία των δυο κοριτσιών, της απαγόρευσε να ξαναδεί την Αλις. Η Φρίντα προσαρμόστηκε σ' αυτή τη νέα πραγματικότητα με απρόσμενη ευκολία, πράγμα που πλήγωσε ανεπανόρθωτα την Αλις. Ετσι, στις 23 Ιανουαρίου του 1892, η Αλις ακολούθησε τη Φρίντα και δημόσια, στο δρόμο, της έκοψε το λαιμό με το ξυράφι του πατέρα της. Ο ίδιος πατέρας, εκείνο το βράδυ, δήλωσε ότι η κόρη του, ως ομοφυλόφιλη, είναι παράφρων. Η Αλις πέρασε μήνες στη φυλακή, δικάστηκε παρουσία κοινού που συνέρρεε κατά χιλιάδες στο δικαστήριο, σκανδάλισε όσο τίποτα την κοινή γνώμη, καταδικάστηκε και τοποθετήθηκε σε άσυλο, όπου πέθανε με μυστηριώδεις συνθήκες λίγα χρόνια αργότερα. Η ιστορία είναι συναρπαστική, η Τζένιφερ Κεντ έχει αποδείξει ότι μπορεί να επιβάλλει και τη φρίκη και τη βαθειά αγάπη στο σινεμά, το μόνο που έχουμε να περιμένουμε είναι να δούμε ποιες θα είναι οι πρωταγωνίστριες της ταινίας της.

Δείτε ακόμη: Μην το φοβάστε. Ζωγραφίστε το!