Φεστιβάλ / Βραβεία

Εφτασε και αυτή η ημέρα που η Τζένιφερ Ανιστον οδεύει προς τα Οσκαρ

στα 10

Με τους θεατές να χειροκροτούν όρθιοι στην προβολή του στο Διεθνές Φεστιβάλ του Τορόντο, το «Cake» του Ντάνιελ Μπαρνζ βάζει την Τζένιφερ Ανιστον σε τροχιά Οσκαρ.

Εφτασε και αυτή η ημέρα που η Τζένιφερ Ανιστον οδεύει προς τα Οσκαρ

Αφήνοντας οριστικά πίσω της την περσόνα της Ρέιτσελ από τα «Φιλαράκια», χωρίς μακιγιάζ και με δυνατότητες που μέχρι σήμερα δεν είχε επιδείξει, η Τζένιφερ Ανιστον δεν πρωταγωνιστεί απλά στο «Cake» του Ντάνιελ Μπαρνζ, αλλά κυριαρχεί από την πρώτη μέχρι και την τελευταία του σκηνή στο ρόλο μιας εθισμένης και σωματικά ταλαιπωρημένης από αυτοκινητιστικό ατύχημα «σκύλας», η οποία θα πάθει εμμονή και θα προσπαθήσει να ξεδιαλύνει την αυτοκτονία μιας κοπέλας από την ομάδα κατά της αντιμετώπισης του χρόνιου πόνου στην οποία συμμετέχει.

«Είναι απίθανο και απελευθερωτικό να αφήνεις τον εαυτό σου ελεύθερο. Και να τον βλέπεις να μοιάζει κάπως έτσι σε μια γιγάντια οθόνη», δήλωσε μετά τη θριαμβευτική πρεμιέρα της ταινίας στο Φεστιβάλ του Τορόντο, ακριβώς δηλαδή τη στιγμή που το ονομά της ακούστηκε - αναμενόμενα - πρώτη φορά για τα φετινά Οσκαρ, πράγμα που δεν αποκλείεται αν συνυπολογίσει κανείς την εμμονή της Ακαδημίας με τις λαμπερές σταρ που «τσαλακώνονται» και το γεγονός πως πίσω από την ταινία βρίσκεται ο Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν της The Weinstein Company.

Διαβάστε ακόμη: Reunion των «Friends» στον Τζίμι Κίμελ

Cake 607 Η Τζένιφερ Ανιστον με ουλή στο πρόσωπο στα γυρίσματα του «Cake»

«Είναι η πιο θαρραλέα ηθοποιός που γνωρίζω», δήλωσε για την Ανιστον ο σκηνοθέτης του «Cake», Ντάνιελ Μπαρνζ (μελανή προϊστορία το «Beastly»), o οποίος μαζί με το σύζυγό του Μπεν ανακάλυψαν το σενάριο του «Cake» (γραμμένο από τον πρωτοεμφανιζόμενο Πάτρικ Τόμπιν) σε έναν διαγωνισμό σεναρίου και επέλεξαν αμέσως για πρωταγωνίστριά τους τη Τζένιφερ Ανιστον.

«Με το που τέλειωσα να διαβάζω το σενάριο ήξερα πως θα το έκανα. Ηταν για μένα μια πρόκληση να εκφράσω συμπάθεια για τον χαρακτήρα και τις καταστάσεις από τις οποίες διέρχεται. Κάθε κίνησή αυτής της γυναίκας της προκαλεί πόνο, το οποίο ήταν πολύ σκληρό για το σώμα μου στις πέντε εβδομάδες του γυρίσματος. Πέρασα πολλά Σαββατοκύριακα με χειροπρακτικούς και μασέρ προσπαθώντας να διατηρήσω τη λογική μου», δήλωσε η Ανιστον που έζησε πολύ κοντά με μια φίλη της stunt-woman που εθίστηκε στα παυσίπονα μετά από ένα ατύχημα στη θάλασσα. «Αν φαίνεται πως αυτή η γυναίκα πονάει, είναι γιατί πονάει στην πραγματικότητα. Αλλά ευτυχώς τώρα επέστρεψα στο κανονικό μου. Μου πήρε αρκετό καιρό.»

Cake 607 Με τον Σαμ Γουόρθινγκτον στην πρεμιέρα του «Cake» στο Τορόντο

Στο «Cake» πρωταγωνιστούν ακόμη ο Σαμ Γουόρθινγκτον, η Ανα Κέντρικ, η Αντριάνα Μπαράζα, η Φελίσιτι Χάφμαν και ο Γουίλιαμ Μέισι.

Δείτε εδώ μια σκηνή από το «Cake», ενδεικτική της ερμηνείας της Τζένιφερ Ανιστον:

Διαβάστε ακόμη: