Buzz

Η Τζένιφερ Ανιστον δεν είναι έγκυος (και έχει και κάτι σοβαρό να πει για όσους έχουν πρόβλημα με αυτό)

στα 10

Με άρθρο της στη Huffington Post, η Τζένιφερ Ανιστον εκφράζει την οργή της για τα ταμπλόιντς και τον τρόπο με τον οποίο κανιβαλίζουν την προσωπική της ζωη και προσβάλλουν τις γυναίκες που δεν έχουν παιδιά. Ας την ακούσουμε - προσεκτικά.

Η Τζένιφερ Ανιστον δεν είναι έγκυος (και έχει και κάτι σοβαρό να πει για όσους έχουν πρόβλημα με αυτό)

«Επιτρέψτε μου να ξεκινήσω λέγοντας πως το να απαντάω σε κουτσομπολιά είναι κάτι που δεν έχω κάνει ποτέ. Δεν θέλω να δίνω ενέργεια στη βιομηχανία του ψέματος, αλλά ήθελα να συμμετάσχω σε μια μεγαλύτερη συζήτηση που έχει ήδη ξεκινήσει και χρειάζεται να συνεχίσει. Και αφού δεν είμαι στα social media, αποφάσισα να γράψω τις σκέψεις μου.

Για την ιστορία, δεν είμαι έγκυος. Αυτό που είμαι είναι ότι έχω βαρεθεί. Εχω βαρεθεί με την εξονυχιστική και ντροπιαστική αδιακρισία που συμβαίνει καθημερινά κάτω από την ταμπέλα της "δημοσιογραφίας", της "ελευθερίας του λόγου" και των "celebrity news".

Καθημερινά εγώ και ο συζυγός μου παρενοχλούμαστε από ντουζίνες αγριεμένων φωτογράφων που στέκονται έξω από το σπίτι μας και θα έφταναν σε σοκαριστικά άκρα προκειμένου να αποκτήσουν οποιαδήποτε φωτογραφία, ακόμη και αν αυτό σημαίνει να βάλουν σε κίνδυνο εμάς ή τους άτυχους περαστικούς που τυχαίνει να περνάνε από εκεί. Αλλά αφήνοντας στην άκρη τη δημόσια ασφάλεια, θα ήθελα να συγκεντρωθώ στη μεγαλύτερη εικόνα του τι αντιπροσωπεύει για όλους μας αυτή η παρανοϊκή κουλτούρα των ταμπλόιντ.»

Διαβάστε και δείτε ακόμη: Το People παίρνει και την ευθύνη. Η Τζένιφερ Ανιστον είναι η ομορφότερη γυναίκα για το 2016.

Jennifer Aniston 607

Ετσι ξεκινάει το οργισμένο κείμενο της Τζένιφερ Ανιστον στη Huffington Post για τα ταμπλοίντ, με αφορμή όχι μόνο το ανθρωποκυνηγητό που διαδραματίζεται εδώ και χρόνια ανάμεσα στους παπαράτσι και τους ρεπόρτερ με την προσωπική της ζωή αλλά και τις διαρκείς φήμες για την εγκυμοσύνη της που δεν ισχύουν ποτέ, όσα εξώφυλλά κι αν έχουν αφιερώσει τα εν λόγω «κίτρινα» περιοδικά που την θέλουν να κρύβει το γεγονός ότι είναι έγκυος, να κυοφορεί δίδυμα, να έχει δηλώσει πως το παιδί της είναι ένα... θαύμα.

«Συνήθιζα να λέω στον εαυτό μου πως τα ταμπλόιντ είναι σαν τα κόμικ: δεν χρειάζεται να τα παίρνεις στα σοβαρά. Είναι η σαπουνόπερα που χρειάζεται ο κόσμος όταν θέλει να ξεχαστεί. Αλλά δεν μπορώ πια να το λέω αυτό γιατί η πραγματικότητα είναι η αδιακρισία και η αντικειμενικοποίηση που έχω βιώσει από πρώτο χέρι, εδώ και δεκαετίες, και η οποία αντανακλά στον κεκαλυμμένο τρόπο με τον οποίο υπολογίζουμε την αξία μιας γυναίκας.

Ο τελευταίος αυτός μήνας ειδικά ήταν διαφωτιστικός για το πόσο ορίζουμε την αξία μιας γυναίκας βασισμένοι στη συζυγική ή μητρική της κατάσταση. Η καθαρή ποσότητα των υλών που ξοδεύονται αυτή τη στιγμή από τον Τύπο μόνο και μόνο για να ξεσκεπάσουν αν είμαι ή όχι έγκυος (για την εκατομμυριοστή φορά... αλλά ποιος μετράει;), δείχνει προς την κατεύθυνση της πεποίθησης που οι γυναίκες είναι με κάποιον τρόπο ατελείς, αποτυχημένες ή δυστυχισμένες αν δεν είναι παντρεμένες με παιδιά. Στον τελευταίο αυτό βαρετό κύκλο νένων γύρω από την προσωπική μου ζωή συνέβησαν μαζικές ένοπλες φονικές επιθέσεις, καταστρεπτικές φωτιές, σημαντικές αποφάσεις από το Ανώτατο Δικαστήριο, οι επερχόμενες εκλογές και μια σειρά νέων που αξίζουν περισσότερο την ενέργεια και το χρόνο των "δημοσιογράφων"».

Δείτε και διαβάστε ακόμη: Η Τζένιφερ Ανιστον βαρέθηκε την πολιτική ορθότητα

Jennifer Aniston 607

Η Τζένιφερ Ανιστον καταλήγει στο προφανές, στέλνοντας ένα δυνατό μήνυμα προς κάθε αποδέκτη. Πραγματικά ας την ακούσουμε προσεκτικά.

Να που κατέληξα σχετικά με αυτό το θέμα: είμαστε ολοκληρωμένες με ή χωρίς σύντροφο, με ή χωρίς παιδί. Αποφασίζουμε μόνες μας τι είναι όμορφο σχετικά με το σώμα μας. Αυτή η απόφαση είναι δική μας και κανενός άλλου. Ας παίρνουμε τις αποφάσεις για τον εαυτό μας και για τα νέα κορίτσια σε αυτόν τον κόσμο που μας κοιτούν ως παράδειγμα. Ας πάρουμε αυτήν την απόφαση συνειδητά, έξω από το θόρυβο των ταμπλόιντ. Δεν χρειάζεται να είμαστε παντρεμένες ή μητέρες για να είμαστε ολοκληρωμένες. Πρέπει να ορίσουμε το δικό μας "και ζήσαν αυτοί καλύτερα" για τους εαυτούς μας.»

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Τζένιφερ Ανιστον μιλάει για το συγκεκριμένο αυτό θέμα της μητρότητας. Σε παλιότερη αποκαλυπτική συνέντευξή της στο περιοδικό Allure είχε μιλήσει ξανά έξω από τα δόντια, όπως άλλωστε συνηθίζει εδώ και χρόνια.

«Ω Θέε μου έχω διαβάσει τόσα επώδυνα πράγματα. Η κατηγορία ότι έβαλα την καριέρα μου πρώτη από την επιθυμία να γίνω μητέρα - πόσες φορές μου το έχουν χτυπήσει. Πόσο ήμουν πάντα φιλόδοξη, εγωπαθής, νάρκισσος... Πάρα πολλές φίλες μου, πάρα πολλές γυναίκες, δεν έχουν παιδιά. Αποφάσισαν να μην κάνουν, δεν μπορούσαν να κάνουν, προσπαθούν και αγωνίζονται περνώντας πολύ άσχημες στιγμές. Υπάρχουν πολλοί λόγοι που δεν βλέπει κανείς ένα παιδί στις ζωές των ανθρώπων. Και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να κάνει υποθέσεις. Είναι αγενές, προσβλητικό, επίπονο να μιλούν όλοι για πράγματα που δεν ξέρουν...»

Jennifer Aniston 607

H οργισμένη αντίδραση της Τζένιφερ Ανιστον προκάλεσε ωστικά κύματα στη σόου μπιζ, με πλήθος γυναικών και αντρών να την υποστηρίζουν για όλα όσα είπε, συνεχίζοντας ακριβώς μια συζήτηση που δεν πρέπει να σταματήσει.

Πρώτος αντέδρασε ο σύντροφος της Ανιστον, Τζάστιν Θερού που ανέβασε μια φωτογραφία της στο instagram με λινκ στο άρθρο της στην Huffington Post, λέγοντας πως αυτός (το κείμενο δηλαδή) είναι ένας από τους λόγους που του αρέσει τόσο ώστε να της αφιερώσει το hashtag #wcw (woman crush wednesday - ποστάρισμα φωτογραφιών γυναικών που μας αρέσουν).

#wcw Here's just one reason why. https://m.huffpost.com/us/entry/us_57855586e4b03fc3ee4e626f #gogirl

A photo posted by @justintheroux on


Η Μελίσα ΜακΚάρθι μίλησε στο Entertainment Tonight, υποστηρίζοντας την Τζένιφερ Ανιστον και όλα όσα έγραψε στο κειμενό της: «Ολοι πρέπει να σταματήσουν να ισοπεδώνουν τις γυναίκες. Ολοι πάντοτε ασχολούνται με την εξωτερική μας εμφάνιση. Για τους άντρες λένε: "Είναι πολύ ενδιαφέρων τύπος", "Είναι καλός συγγραφέας". Για τις γυναίκες λένε: "Μοιάζει μεγαλύτερη από την τελευταία φορά που την είδα". Είναι γελοίο. Ελπίζω να φτάσουμε κάποια στιγμή στο σημείο που οι άνθρωποι θα ντρέπονται που έχουν τόσο ρηχή σκέψη.»

Διαβάστε και δείτε ακόμη: